Opinia Timisoarei

Timisoara pierde 5 milioane de lei, daca nu majoreaza taxele si impozitele. Vezi ce zice primarul!

TIMISOARA. Municipiul Timisoara pierde suma de 5 milioane de lei, daca nu majoreaza taxele si impozitele cu 16,05%, a anuntat primarul Nicolae Robu. Ghiseele pentru plata acestora vor fi deschise de miercuri.

Primarul a declarat, vineri, ca mentinerea valorii de anul trecut a taxelor si inpozitelor in Timisoara ar insemna o pierdere de 5 milioane de lei. Cu toate acestea, edilul spera sa primeasca bani, in continuare, de la Guvern. [Codul saptamanii 7-13 ianuarie: 701]

”Daca am fi majorat taxele si impozitele am fi incasat in plus circa 5 milioane de lei. Eu sper ca Timisoara este avuta in vedere la nivelul Guvernului, pe considerente obiective, date fiind proiectele sale foarte serioase, date fiind necesitatile sale si date fiind contributiile sale la bugetul de stat al Romaniei, cu sume importante. Daca din aceste sume importante se va decide sa fie retinute 5 milioane cat am fi putut noi incasa din acea majorare si am optat sa nu le incasam, atunci nu o sa avem nicio suparare. Desigur ca nu ne dorim sa se intample asta, dar daca se intampla nu vom fi suparati”, a spus Robu.

Edilul a mai subliniat ca in sedinta Consiliului Local de marti se va vota un proiect de hotarare in care se va decide mentinerea valorii taxelor si impozitelor de anul trecut si a subliniat, totodata, ca amenzile se vor majora cu 16.05%.

”Legat de taxe am initiat un proiect pentru reducerea taxelor majorate prin indexare astfel incat, contribuabilii timisoreni sa aiba de platit in 2013 tot atat cat au platit in 2012. Marti, in sedinta de Consiliu Local se va institui acest nivel al taxelor si impozitelor locale la cate au fost ele in 2012. In privinta amenzilor, insa, nu am procedat la fel, ele nu sunt taxe si impozite, ele raman indexate cu 16,05%. Ghiseele se vor deschide de miercuri. Nu avea rost sa facem incasari cu 2 zile mai devreme sa ii punem pe oameni pe drumuri”, a spus Robu.

Primarul a vorbit si despre veniturile primariei, afirmand ca anul 2012 a fost incheiat fara deficit, insa cu un mic excedent.

”Veniturile totale ale Primariei in 2012 a fost de 780 milioane de lei. Din acest total, 286 milioane sunt venituri de la bugetul de stat, 480 milioane sunt venituri proprii si 14 milioane provin din fonduri europene. Am reusit sa incheiem anul fara deficit si fara excedent semnificativ, ne-au ramas necheltuiti 444 000 lei. Cred ca asa trebuie procedat, cum am facut si la Universitatea Politehnica, atunci cand eram rector, trabuie cheltuit in limita veniturilor sigure astfel incat sa nu duci institutia in deficit, pe de alta parte trebuie cheltuit cat mai mult, cu folos si nu risipind pentru a realiza cat mai multe lucruri”, a mai spus primarul.

Exit mobile version