Opinia Timisoarei

Timisoara, orasul in care ciorile dau ora exacta! Primarul Nicolae Robu: Sunt ‘animale’ prea inteligente si punctuale!

TIMISOARA. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, se declara neputincios si preda armele in razboiul cu ciorile care isi fac veacul in plin centrul orasului. Daca in urma cu un an facea tot posibilul sa le sperie si sa le goneasca, acum, edilul s-a lamurit: sunt foarte inteligente!

Ciorile din Timisoara, punctuale ca… englezii

Nicolae Robu spune ca ciorile vin zilnic, la ora 18.00,  in parcul din spatele Catedralei, si chiar se poate fixa ceasul dupa ele. A observat acest lucru, seara, cand pleaca de la Primarie.

E dezastru, eu vad. La ora 18.00 apar si sunt extraordinar de punctuale. Am plecat de la primarie pe santiere, la un moment dat, si nu mi-am dat seama cat e ceasul. M-am uitat pe cer si i-am spus lui Vasile (soferul primarului -n.r.) <nu mai sunt ciori> . Mai mergem putin si apar pe la 18 fara 7-8 minute. La 6 fix sunt in zona centrala„, a povestit Robu.

Primarul si-a amintit ca, dupa ce anul trecut a incercat sa sperie ciorile si sa le alunge din parc prin tot felul de metode, de la distrus cuiburi si pana la aparate zgomotoase, si-a dat seama ca acestea sunt inteligente si ca au ajuns sa nici nu mai tresara la galagia facuta de simulatoarele montate in parcul din spatele Catedralei, aparate care emit sunete de pasari de prada, mai precis de soimi.

Dupa ce au disparut din zona centrala, mergand la un moment dat la Sala Polivalenta vad pomii plini, negri de ele (de ciori – n.r.), pe fire erau ca margelele. Am batut din palme si au zburat, dupa cateva minute, ma uit din nou, pomii plini. Am mai stat pe acolo si din nou, la un moment dat am batut din palme. Au zburat mai putine. A treia oara, dupa un timp iar am batut din palme si una nu a mai zburat. S-au obisnuit, sunt animale care invata. De aceea nu se mai sperie nici de aparatele din parc„, a mai povestit primarul.

Ca se da invins in razboiul pe care tot le l-a declarat ciorilor din Timisoara este limpede, insa ceea ce nu pot accepta timisorenii este mizeria lasata de nesuferitele inaripate in parcul din spatele Catedralei, precum si pe trotuarul de langa Parcul Justitiei, peste drum de Filarmonica, sau pe bancile de langa Gradina de Vara.

Exit mobile version