Opinia Timisoarei

Timisoara nu devine prea curand singurul oras cu 3 firme de salubritate. Nimeni nu vrea, pentru 6 milioane de euro, sa adune mormanele de gunoaie facute de nesimtiti pe strazi

TIMISOARA. Disperarea a impins Primaria Timisoara sa puna la bataie inca o suma insemnata din bugetul local pentru a opri nesimtirea de pe strazile orasului, cautand o a treia firma care sa contribuie la curatenia orasului.

CITESTE SI: In sfarsit! Se deschide cea mai mare clinica de Mari Arsi din tara, la Timisoara, saptamana aceasta

Municipalitatea a lansat la finele lunii august o licitatie, cautand un partener care sa se preocupe de curatarea, transportul si depozitarea gunoaielor pe care nesimtitii orasului le arunca la colt de strada, fenomen ce pare de neoprit in ultimii ani la Timisoara. Este vorba insa de resturile provenite din constructii si cele vegetale, care nu se regasesc in contractele incheiate cu Brantner (care trebuie sa spele si sa mature strazile si sa goleasca cosurile de gunoi) si Retim (care are in atributii sa goleasca pubelele de gunoi menajer, respectiv sa opereze punctele de colectare nu demult deschise in mai multe locuri din oras, unde timisorenii responsabili sa arunce deseurile nemenajere).

Conform anuntului din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, Primaria Timisoara voia sa incheie un contract pentru urmatorii 4 ani, iar valoarea estimata era de 29.722.332 lei fara TVA, adica peste 6.300.000 de euro.

Luni s-a incheiat termenul de depunere a ofertelor din partea firmelor interesate sa preia acest serviciu.

Niciuna nu s-a inscris in cursa pentru acest contract.

In baza Acordului–cadru si a contractelor subsecvente vor fi prestate servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deseurilor vegetale si a deseurilor din constructii provenite din demolari, din activitati de reamenajare si reabilitare, abandonate pe domeniul public al Municipiului Timisoara, in conformitate cu cerintele impuse in documentatia de atribuire. Valoarea totala estimata a Acordului cadru este de 29.722.332 lei fara TVA. Valoarea estimata maxima a celui mai mare contract subsecvent este de 7.430.583 lei fara TVA. Frecventa si valoarea contractelor ce urmeaza sa fie atribuite: Durata prezentului acord cadru: 4 ani (48 luni) incepand de la data semnarii lui de catre parti. Contractele subsecvente se vor incheia anual sau in functie de necesitatile autoritatii contractante si de fondurile alocate acestei destinatii, pe toata perioada de valabilitate a acordului-cadru„, se arata in anuntul de licitatie postat pe SEAP in 28 august.

Reprezentantii Primariei sperau ca in acest fel sa dispara pentru totdeauna rampele clandestine de gunoi de pe strazile orasului. Nici macar Brantner si Retim nu au depus oferte.

Politistii locali continua sa dea amenzi celor pe care ii prind ca abandoneaza gunoaie la margine de strada in Timisoara. Numai de la inceputul anului au sanctionat peste 2000 de nesimtiti.

La jumatatea lunii septembrie, Primaria a iscalit un contract pentru cumpararea si montarea a 54 de camere de supraveghere video, in valoare de 160.000 de lei, performante, care au o functie de recunoastere faciala. Instalate in diferite locuri din oras si conectate la centrul de monitorizare al Politiei Locale, acestea ar trebui sa-i descurajeze pe timisorenii care murdaresc orasul. Camerele sunt in curs de instalare in cartiere.

Exit mobile version