Opinia Timisoarei

Timisoara nesimtitilor! Care e prima imagine ce-ti iese in cale la intrarea pe cea mai lunga pista de biciclete din Romania? FOTO!

TIMISOARA. Aproape ca nu e zi in care zeci de timisoreni sa nu foloseasca pista de biciclete ce duce pana aproape de frontiera cu Serbia, cea mai lunga din Romania, inaugurata in urma cu un an.

CITESTE SI: E gata! Cea mai lunga pista de biciclete din Romania ne duce din Timisoara in Serbia, pe malul Begai. De cand vom putea inchiria biciclete?

Cei care trec des pe acolo s-au obsinuit cu ‘peisajul’, dar cei care ajung pentru prima oara sunt de-a dreptul uluiti de ce zace chiar la intrarea dinspre cartierul Freidorf.

Mormane de gunoaie te intampina imediat dupa bariera, de-o parte si de alta a pistei de biciclete.

De la ambalaje si peturi pana la resturi de moloz din constructii, nesimtitii au aruncat de toate.

Degeaba vine Retimul si le aduna, ca a doua zi sunt la loc. Folosesc pista foarte des, ies cu familia la o tura pe biciclete seara ori la sfarsit de saptamana si mi se pare revoltator. Ce-or zice strainii care vin sa incerce traseul? Ne place sa ne laudam ca avem cea mai lunga pista de biciclete din tara si uite cum intampinam lumea„, spune pentru opiniatimisoarei.ro un localnic.

Azi le iau cei de la salubritate si peste doua zile sunt inapoi. Vin noaptea si le azvarle din masini, dar mai sunt si biciclisti care isi arunca sticlele la intoarcerea din plimbare, am vazut eu cativa si le-am si atras atentia. M-au injurat„, ne-a spus si o femeie care sta nu departe, in cartier.

Va reamintim, cea mai lunga pista de biciclete din Romania a fost finalizata in martie anul trecut. Timisorenii se pot plimba 37 de kilometri pana aproape de frontiera cu Serbia, pe malul Begai, chiar pe dig.

Traseul porneste din Timisoara si trece pe langa Utvin, Sanmihaiu Roman, Sanmihaiu German, Sanmartinu Mare si Otelec.

Valoarea proiectului a fost de 2,3 milioane de euro, fonduri europene.

Exit mobile version