Opinia Timisoarei

Timisoara, mai poluata decat Bucurestiul. Anuntul Agentiei Europene de Mediu

TIMISOARA. Agentia Europeana de Mediu actualizeaza permanent datele legate de poluarea aerului si a intocmit un clasament al oraselor de pe continent in care se respira cel mai curat aer, o ierarhie in care apare si Timisoara.

CITESTE SI: Am ajuns la 7 spitale libere de COVID in Timisoara si in judet. Mai avem 56 de pacienti cu coronavirus internati in Timis

Criteriul in baza caruia a fost realizat acest top este poluarea cu particule in supensie, fiind luate in considerare valorile din ultimii doi ani.

Timisoara ocupa pozitia 267 in acest clasament al oraselor, fiind cu 4 locuri in spatele Bucurestiului. Indicatorul particulelor de suspensie in Timisoara este de 16,84, calitatea aerului fiind socotita scazuta. Capitala are 16,44.

Timisoara face parte dintr-o lista de 73 de orase de pe continent care au o calitate slaba si foarte slaba a aerului.

Dintre orasele luate in considerare in aceasta ierarhie, din Romania, Botosaniul are cel mai curat aer, fiind pe locul 223.

AICI puteti consulta harta oraselor cu poluarea cea mai scazuta si cea mai ridicata a aerului.

Va reamintim, la sfarsitul lunii mai Primaria Timisoara a lansat o licitatie simplificata pentru servicii de elaborare si realizare de studii privind elaborarea Planului integrat de calitate a aerului pentru aglomerarea Timisoara, pentru indicatorii dioxid de azot, oxid de azot(NO2/NOx)si particule in suspensie PM10”, dupa cum se arata in anuntul postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

In baza unor masuratori pe care le fac cele 4 statii de aer din Timisoara, conectate la reteaua nationala, o firma va trebui sa intocmeasca niste studii care sa fie mai apoi folosite la realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului la Timisoara.

Exit mobile version