Opinia Timisoarei

Timisoara, la un pas sa dea inapoi 6 milioane de euro, bani europeni. Manevra care ne-a salvat, deocamdata

TIMISOARA. Balbaiala autoritatilor legata de transportul in comun cu vaporase pe Bega a adus Timisoara la un pas de a inapoia 6 milioane de euro, bani europeni.

CITESTE SI: La Timisoara ca la New York sau Chicago! Tren pe estacada, mii de locuri de parcare si sosea lata de 56 de metri. Cine propune acest proiect incredibil? FOTO! 

Faimoasele vaporase care inca nu pot circula in regim de transport in comun, scopul pentru care au fost cumparate de Primaria Timisoara cu 2 milioane de euro, ar fi trebuit sa efectueze curse de pasageri pana la data de 30 iunie. Or acest lucru nu se va intampla, intrucat nu a fost inca infiintata Administratia Canalului Navigabil Bega si, pe langa asta, mai sunt o multime de lucruri de pus la punct. Vina este aruncata precum pisica, de la Primaria Timisoara in curtea Ministerului Transporturilor si inapoi.

Vaporettele au fost achizitionate, din banii timisorenilor, drept parte din proiectul pe bani europeni Reabilitarea Malurilor Begai, iar potrivit acestuia, ele ar fi trebuit deja sa transporte calatorii.

Primarul Nicolae Robu a cerut o pasuire pentru a rezolva aceasta problema si a obtinut prelungirea termenului, de la 30 iunie pana la finele anului 2017.

CITESTE SI: Sensul giratoriu suspendat, la 10 metri inaltime, completat de o salba de pasaje peste calea ferata! Planul fabulos al CFR care va schimba Timisoara 

Este o prelungire a termenului pana la sfarsitul acestui an, dar in acest interval noi trebuie sa folosim vaporasele si pentru transportul in comun si, in acest sens, eu cred ca este obligatia Guvernului sa creeze odata acea autoritate numita Administratia Canalului Navigabil Bega. Nu primaria nu si-a facut temele, primaria a facut ceea ce trebuia sa faca, si anume sa cumpere cele 7 vaporase, pe toate 7, pana la 30 iunie 2016. Aceasta era obligatia noastra, obligatie pe care indeplind-o, am primit cele 6 milioane de euro. Daca nu o indeplineam, nu primeam 6 milioane de euro„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu.

Edilul vorbeste de un boicot al Timisoarei de la nivel central.

Vaporasele au costat undeva, toate la un loc, vreo 2 milioane de euro, drept urmare am facut o afacere foarte buna pentru Timisoara, ca am adus 6 milioane si am investit 2 din banii nostri, insa suntem tinuti pe loc, nu putem sa facem transport public regular din cauza ca nu exista aceasta autoritate, prin urmare din cauze birocratice ca presupun ca nu putem vorbi inca de un boicot, dar in ceea ce ii priveste pe consilierii locali PSD putem vorbi de boicot. La nivel de Guvern nu as vrea sa folosesc termenul„, a mai spus Robu.

Primarul Timisoarei care sustine ca delocarea situatiei sta doar in varful pixului specialistilor de la Bucuresti crede ca totul se poate rezolva foarte simplu, folosindu-se de un pecedent.

E un lucru foarte simplu. Exista o asemenea autoritate pentru Canalul Dunare-Marea Neagra, exact in acelasi mod, Guvernul trebuie sa emita o hotarare pentru Canalul Bega. Totul e cunoscut, nu trebuie decat copy-paste cu mici adaptari din documentatia referitoare la Canalul Dunare – Marea Neagra. De mult e in curtea Guvernului, de doi ani„, sustine pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Venit intr-o vizita la Timisoara in urma cu cateva zile, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea, a declarat ca il asteapta la Bucuresti pe primarul Nicolae Robu pentru discutii.

Il asteptam in problema vaporaselor la Ministerul Transporturilor pe domnul primar. Oricand usa mea si a ministrului Razvan Cuc este deschisa pentru a discuta direct, punctual, cu documentele in fata si sa putem sa rezolvam problema, nu doar sa vii la Ministerul Transporturilor sa lasi o hartie si sa pleci si dupa aceea sa vii sa spui ca guvernul nu isi face treaba„, a spus la Timisoara Dragos Titea, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

CITESTE SI: Cand pornesc primele vaporase pe Bega, in regim de transport? DEZVALUIREA facuta de seful Apelor Banat Titu Bojin in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara

FOTO: eyeinthesky

Exit mobile version