Opinia Timisoarei

Timisoara invinge Baia Mare la handbal si ajunge pe podium

TIMISOARA. Ultima etapa a turului sezonului regulat din Liga Nationala de handbal masculin a reinviat un derby vestic, aflat la mare moda in deceniile trecute, Poli Timisoara – Minaur Baia Mare. Partida asteptata cu sufletul la gura mai mult de jucatori, decat de spectatori, a facut o propaganda buna sportului pe semicerc, deoarece jocul a avut multe momente echilibrate, dar si multe goluri spectaculoase, de generic tv.

CITESTE SI: Iti vor da lacrimile. Momente impresionante de 1 Decembrie la Timisoara. Ce s-a intamplat dupa ce s-a incheiat parada militara Video 

Dupa 60 de minute in care Timisoara a dominat si nu a fost condusa vreodata, insa a avut si emotii la inceputul partii secunde cand oaspetii au recuperat un deficit de patru goluri, alb-violetii s-au impus cu 26-19 (11-7).

SCM Poli a inceput mai bine, s-a desprins repede la 4-1 si a avut un maxim de 10-5, pe fondul unei evolutii de exceptie a lui Krsto Milosevic – 5 goluri in prima parte, dar si a portarului Zlatko Daskaloski, acesta avand numeroase parade, plus 3 aruncari de la 7 metri parate.

Partea secunda a inceput cu Baia Mare in atac, care a profitat de faptul ca Timisoara a avut o perioada de 8 minute de seceta si a egalat la 14-14 si 15-15. A urmat un time-out salvator pentru banateni, dar si introducerea lui Adam Savic intre buturi, care avea sa aiba si el niste interventii de senzatie. Violetii si-au revenit rapid, s-au dus la doua goluri distanta si, pe fondul unei superioritati, s-a desprins decisiv. Maximul a fost spre final, 24-16, ca sirena sa arate scorul de 26-19.

O victorie muncita a intregii formatii, chiar daca in prima parte au marcat doar 4 jucatori, in mitanul secund s-a vazut jocul de echipa este foarte bun la Timisoara, 9 jucatorii inscriind in acesta parte.

CITESTE SI: Necazuri la Pasajul Michelangelo din Timisoara. Ce-au putut fura niste hoti 

Marcatori Timisoara: K. Milosevic – 6, Marjanovic – 6, Orbovic – 3, Cimpan – 3, Lasica – 2, V. Milosevic – 2, Sania, Hrimiuc, Fenici, Stefan, cate unul.

De cealalta parte, fostul jucator al lui Poli Iulian Halca a fost cel mai bun marcator cu 5 goluri, insa si portarul Bucataru a avut o evolutie solida.

Poli urca momentan pe podium si va evolua in campionat urmatorul joc tot pe teren propriu, contra Dunarii Calarasi.

Exit mobile version