Opinia Timisoarei

Timisoara, in topul scumpirilor in imobiliare! Cu cat au crescut preturile la apartamente?

Locuintele scoase la vanzare in Romania au inregistrat o ieftinire, in noiembrie, dupa cinci luni consecutive de crestere.

Astfel, pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare la nivel national s-a diminuat cu 1,6%, de la 980 la 964 de euro pe metru patrat util, precizeaza specialistii in imobiliare, in urma unui studiu.

Cu toate acestea, valoarea actuala este cu 4,7% mai mare decat cea consemnata in perioada similara a anului trecut, respectiv 921 de euro pe metru patrat.

Dintre marile orase, cele mai mari cresteri au fost consemnate in Cluj-Napoca si Timisoara,noteaza Imobiliare.ro.

Timisoara, pe locul 2 in clasamentul scumpirilor

Suma medie solicitata pentru apartamentele disponibile spre vanzare a scazut cu 0,2% in noiembrie, de la 939 la 937 de euro pe metru patrat util. Pretul actual este cu 11,8% mai mare decat cel valabil in perioada similara a anului trecut (respectiv 838 de euro pe metru patrat), Timisoara situandu-se astfel pe locul al doilea in clasamentul scumpirilor din marile orase.

Locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,4% luna trecuta (de la 930 la 934 de euro pe metru patrat) si cu 12,4% in decurs de un an (de la 831 de euro pe metru patrat), conform Imobiliare.ro.

Apartamentele nou-construite s-au ieftinit cu 2,5% in noiembrie (de la 972 la 948 de euro pe metru patrat), dar sunt cu 8,2% mai scumpe decat in urma cu 12 luni (cand se vindeau cu 876 de euro pe metru patrat).

Exit mobile version