Opinia Timisoarei

Timisoara i-a multumit lui Liviu Dragnea in strada printr-un gest uimitor! Ce au facut zeci de mii de oameni in Piata Victoriei in ziua abrogarii Ordonantei 13? FOTO!

TIMISOARA. Un nou miting are loc in aceasta seara, la Timisoara, in Piata Operei. La fel ca in zilele trecute, oamenii sosesc in centrul orasului incolonati, dupa ce s-au adunat in diferite puncte din cartierele orasului.

CITESTE SI: Guvernul Grindeanu a abrogat Ordonanta 13 de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala

Oamenii spun ca abrogarea ordonantei 13 pentru care au iesit in strada, sa protesteze de aproximativ o saptamana, nu ii multumeste.

Foto: Virgil Simonescu

In timp ce unii spun ca isi doresc schimbarea actualului Guvern in care nu mai au incredere, altii spun ca nu sunt siguri ca abrogarea este o solutie. Spun ca trebuie sa plece toti cei implicati in scrierea si adoptarea Ordonantei 13.

CITESTE SI: Surpriza din Muntii Banatului! Descoperirea facuta in zapada 

Inca dinainte de ora 18.00, cu o ora inainte de inceperea mitingului, sute de timisoreni s-au adunat in grupuri in Piata Operei si asteapta coloanele de manifestanti din cartiere.

Au fost aduse si baxuri cu apa imbuteliata atat pentru protestatari, cat si pentru fortele de ordine prezente seara de seara la mitingurile timisorenilor.

Protestul de la Timisoara a inceput cu intonarea Imnului National al Romaniei. In acelasi timp, in Piata Operei se adunasera deja aproximativ 2.000 de oameni.

UPDATE: Primii care au sosit in Piata Operei din Timisoara au fost studentii. Acestia au fost primiti cu aplauze de cei deja prezenti. Putin dupa ora 19.00, la protestul de la Timisoara s-au adunat aproximativ 4.000 de persoane.

UPDATE: Printre cei prezenti la protestul de la Timisoara se afla si primarul orasului, Nicolae Robu (PNL). Acesta este insotit de cativa liberali.

UPDATE: Oamenii adunati in Piata Operei striga lozinci la adresa PSD si a Guvernului: „Hotii”, „Demisia”. Din cartiere continua sa soseasca in centrul orasului grupuri de protestatari.

UPDATE: Organizatorii i-au anuntat pe cei care protesteaza ca premierul Sorin Grindeanu nu va demisiona din functie, iar ca reactie la acest anunt ei au strigat: „Grindeanu ai patat onoarea din Banat!„.

UPDATE: Aproximativ 20.000 de oameni s-au adunat la protestul de la Timisoara. Acestia au sosit, in grupuri organizate, din cartierele orasului.

In Piata Operei se striga „Hotii„, „Demisia„, „Vrem guvernare, nu evadare„, se fluiera, dar se si canta.

UPDATE: Dupa ora 20.00, la Timisoara, in Piata Operei s-au adunat aproximativ 30.000 de oameni care au scandat: „Nu plecam” si „Nu va lasam„.

UPDATE: Timisorenii ii ‘multumesc’ lui Liviu Dragnea!

In timpul protestului, timisorenii au fost indemnati sa aprinda telefoanele. Ei ii multumesc astfel, printr-un gest uimitor, lui Liviu Dragnea ca a reusit sa ii uneasca si sa-i determine sa iasa in numar mare in strada, asa cum se intampla in zilele Revolutiei din Decembrie ’89.

UPDATE: In Piata Operei din Timisoara, la orele 20.00, sunt prezenti la protest aproximativ 35.000 de oameni, potrivit reprezentantilor fortelor de ordine.

UPDATE: Din mijlocul protestatarilor, primarul Nicolae Robu a transmis un mesaj Guvernului:

Domnilor guvernanti, pana unde merge detasarea dv. de popor, incapacitatea de intelegere a ceea ce vor cetatenii acestei tari, inclusiv unii din simpatizantii dv.?!
Ei n-au fost revoltati numai de maniera in care ati incercat sa modificati legislatia intr-un domeniu atat de sensibil, ci si de modificarile insesi pe care ati vrut sa le faceti! Chiar nu va e clar?!
Da, se impun corectii ale cadrului legal din tara noastra, dar cu totul si cu totul altele decat cele pe care vreti voi sa le faceti si intr-o cu totul si cu totul alta logica, in logica grijii pt. oamenii de buna credinta si nu in aceea a grijii pt. cei care comit faradelegi!
Deci, retrageti si proiectul de lege in care ati transformat ordonanta!
Romanii de astazi au repulsie la ideea de furt -da, am ajuns s-o vedem si pe asta si, Doamne, ce tonic este!-, nu accepta trecerea cu vederea a niciunui furt, nici de peste 200 000 lei, nici de sub 200 000 lei! Nici nici macar de 1 leu! Nu va e clar?!
inca o data, deci: retrageti si proiectul de lege in care ati transformat ordonanta!
Si… apucati-va de altceva!
Dati prioritate spitalelor, scolilor, caselor de copii, caminelor de batrani, institutiilor culturale, autostrazilor, etc., etc., nu puscariilor! Desigur, si de ele trebuie sa va ocupati, dar nu ele sunt prioritatea nationala zero!
Si… nu mai subestimati, de fapt, nu mai desconsiderati acest popor!

UPDATE: Protestatarii de la Timisoara, care la ora 21.00 au ajuns la 40.000 de suflete, au intocmit si o lista cu revendicari.

UPDATE: Oamenii prezenti in Piata Operei din Timisoara au tinut un moment de reculegere pentru patrioti, pentru cei care s-au jertfit pentru tara de-a lungul istoriei.

UPDATE: Timisorenii si-au dat intalnire si luni seara in Piata Operei pentru a continua protestul. In 6 februarie, la orele 18.00 se striga adunarea in cartiere, iar de la orele 19.00 oamenii vor fi in centrul orasului. Acestia spun ca nu se vor lasa pana cand cei care i-au mintit nu vor fi pedepsiti.

UPDATE: Desteapta-te, romane! a rasunat din 40.000 de piepturi la Timisoara

La orele 22.00 fix, protestatarii din intreaga tara au cantat Imnul de stat al Romaniei. Cel mai de pret cantec al unei natii a rasunat din 300.000 de piepturi la Bucuresti si din 40.000 la Timisoara. Zeci de mii de oameni au fost in strada si la Cluj Napoca, Iasi, Constanta si Brasov. In total, peste 600.000 de romani au protestat in aceasta seara.

UPDATE: Dupa mai bine de trei ore de la inceperea mitingului, timisorenii adunati in Piata Operei pentru a protesta fata de actiunile Guvernului Grindeanu au plecat spre case cu promisiunea ca luni seara, la aceeasi ora, la 19.00, se vor reintalni.

UPDATE: In Piata Operei din Timisoara cativa tineri au inceput sa rosteasca rugaciuni. Printre acestea, Tatal nostru.

Exit mobile version