Opinia Timisoarei

Timisoara este inaintea Clujului in cursa pentru „capitala europeana a culturii”! Asa cred oamenii de cultura din oras care sunt decisi sa sprijine candidatura Timisoarei

TIMISOARA. Clujul este undeva in spatele Timisoarei in competitia pentru Capitala Culturala Europeana, spun oamenii de cultura din oras. Mai mult, Timisoara ar avea mai multe sanse pentru a castiga titlul daca intra in competitie alaturi de unul din orasele cu care este infratit.
Acestea sunt principalele atuuri pe care orasul nostru le are pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana in anul 2020. Directorul Filarmonicii „Banatul” este de parere ca Timisoara este cel mai pregatit oras pentru asta.

„Aceasta competitie este un bau bau foarte mare. Clujul nu este pregatit deloc pentru competitie. Ei sunt foarte dezorganizati. Deci zvonurile cum ca Clujul este inaintea noastra nu sunt realiste. Va spun clar ca suntem inaintea lor. Iar iesenii nu au facut niciun fel de demers. Ei nici nu cred in puterea lor de a castiga capitala europeana”, a declarat Ioan Garboni, directorul filarmonicii timisorene. Oamenii de cultura din Timisoara sunt convinsi ca personalitatile din oras ne scot in faza altor localitati. Mai mult decat atat, de partea noastra este si ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care, potrivit lui Garboni, si-ar fi exprimat sustinerea pentru Timisoara.

Si primarul Timisoarei apreciaza ca, in sfarsit, este cazul sa vorbeasca mai mult despre titlul de Capitala Culturala Europeana, dupa mai bine de un an de cand a anuntat ca vrea sa inscrie Timisoara in competitia pentru aceasta titulatura. Dupa materialele si semnaturile pe care vrea sa le adune, edilul orasului vrea sa propuna o hotarare de consiliu local, pe care sa o trimita mai apoi la Ministerul Culturii.
„Avem un angajament de sustinere a demersului privind candidatura Timisoarei la titlul de Capitala Culturala Europeana. Sa eliminam orice suspiciuni ca ar fi propaganda electorala. Este un proiect de importanta comunitara si cine subscrie la acesta cred ca isi face datoria fata de oras”, a explicat Gheorghe Ciuhandu.

La Timisoara se organizeaza in aceste zile un consortiu pentru promovarea orasului. Vineri, reprezentantii municipalitatii vor sa se intalneasca si cu parlamentarii timisoreni, dar si cu liderii principalelor partide politice, care ar putea sa faca lobby pentru Timisoara. In plus, autoritatile locale se mandresc si cu personalitatile orasului, dintre care o amintim pe Herta Muller sau pe Ioan Holender. Timisorenii pot semna pentru sustinerea orasului lor la sediul primariei. Primele semnaturi de angajament au fost date de reprezentantii Advisory Board si ai Cluburilor Rotary si Lions, in cadrul unei intalniri pe care au avut-o astazi cu edilii primariei.
Va reamintim ca Timisoara lupta cu orasele Cluj si Iasi pentru a castiga titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2020.

Exit mobile version