Opinia Timisoarei

Timisoara, chemata in strada sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi, care ar putea deveni procuror sef european. ‘Coruptia poate fi invinsa’

TIMISOARA. Se striga adunarea in Piata Victoriei, la Timisoara. Oamenii sunt chemati printr-un apel pe Facebook sa iasa in strada pentru sustinerea Laurei Codruta Kovesi, vizata brusc de o ancheta, tocmai cand candideaza pentru pozitia de procuror sef european.

CITESTE SI: Au scazut preturile la apartamente in cateva cartiere din Timisoara. Unde sunt cele mai ieftine

Organizatorii sustin ca totul reprezinta o razbunare politica si ca actuala putere face tot ce-i sta in putinta pentru a o impiedica pe fosta sefa DNA sa ajunga procuror sef european.

In disperare de cauza, puterea corupta a inventat o justitie paralela, care actioneaza, la fel ca pe vremuri, la apasarea pe buton. Dragnea si ceilalti infractori care conduc Romania, precum comunistii/nazistii, au masluit o structura judiciara „speciala”, cu rol represiv numita Secția Speciala de anchetare a magistraților – pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Un nou SS haituie magistratii care nu reactioneaza la ordinele politice. Actuala lor tinta e LC Kovesi, pe care incearca s-o impiedice sa ocupe o onoranta pozitie de procuror sef european.
Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa. Ne vedem vineri seară, la ora 18, în Piața Operei.
Fiindcă România e Europa – și așa va rămâne„, transmit organizatorii pe Facebook.

Va reamintim, Laura Codruta Kovesi a fost citata la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, avand calitatea de suspect intr-un dosar in care acuzatiile sunt de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Kovesi a fost revocata din functia de procuror-sef DNA pe 9 iulie 2018, de presedintele Klaus Iohannis la cererea ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Ulterior, ea a fost delegata la Parchetul General, iar acum candideaza pentru functia de procuror-sef al Parchetului European, aflandu-se pe lista scurta a propunerilor.

Exit mobile version