Opinia Timisoarei

Timisoara, ca-n Germania? Unde putem sta pe iarba in parcuri? ‘Orasul Parcurilor’, doar pe hartie

TIMISOARA. Orasul pe care odinioara il puteai traversa dintr-un capat in altul trecand doar prin parcuri isi dezamageste locuitorii.

Rozelor, Botanic, Alpinet, Bihor, Carmen Sylva, Central, Clabucet, Dacia, Copiilor, Justitiei, Padurice, Plevnei, Poporului sunt doar cateva din parcurile care au dus renumele Timisoarei chiar si peste hotare, capitala Banatului primind numele de „Orasul Parcurilor”. Potrivit reprezentantilor primariei, Timisoara se poate lauda cu 18 parcuri si 18 scuaruri (n.r. spatii verzi amenajate fie la intersectia unor strazi, fie in mijlocul unor piete).

In prezent, oficial, in Timisoara exista doar 3 parcuri de picnic, potrivit informatiilor obtinute de opiniatimisoarei.ro de la primarie.

„Parcurile pentru picnic sunt Uzinei, Parcul Carmen Sylva si Parcul Karlsruhe”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al municipalitatii.

Parcul Justitiei a intrat in sfarsit in santier, iar la final timisorenii se vor putea intinde si acolo pe iarba, asa cum o fac europenii in marile parcuri.

Exit mobile version