Opinia Timisoarei

Timisoara bate la Dinamo acasa si este sigura de primul loc in sezonul regulat

Meci greu pentru Timisoara Saracens pe terenul lui Dinamo, sambata, la pranz, si o buna propaganda a sportului cu mingea ovala, desi arbitrajul a lasat mult de dorit.

In cele din urma, echipa mai buna, in speta cea banateana, s-a impus cu 34-23, a obtinut si punctul bonus ofensiv si nu mai poate pierde primul loc la finele sezonului regulat (ceea ce inseamna semifinala jucata pe teren propriu), desi mai este o etapa. Tot sambata, CSM Bucuresti a aruncat lupta pentru locurile 2-3-4 in aer, dupa ce a invins clar in Ghencea, pe Steaua.

Revenind la meciul echipei din Timisoara, partida a fost echilibrata, cu un final nerecomandat cardiacilor. S-a mers umar la umar, si cu multe rasturnari de scor, 3-0, 3-7, 9-7, 9-10, 16-10, 16-22, 23-22 pana in partea a doua a reprizei secunde. Banatenii au fortat cand a fost nevoie, pentru 27-23, apoi s-au aparat exemplar pe final si au mai lovit o data in prelungiri, cireasa de pe tort, pentru un 34-23 cu punct bonus ofensiv.

Partida grea insa, dupa doua deplasari anterioare lejere pe acel teren (67-12 si 54-10), dar care cu siguranta va cali gruparea banateana in viitoarele lupte, mai ales in cele pentru medalii.

Pentru Timisoara au punctat:
Burcea – omul partidei, doua eseuri
Calafeteanu – un eseu, doua transformari si o lovitura de pedepasa
Tangimana – un eseu
Sefania – un eseu
Umaga – o transformare

Saracens: Militaru, Capatana, Maris, Poparlan, Drenceanu, Ianus, Rus, Burcea, Calafeteanu, Umaga, Moala, Tangimana, Sefania, Zaharia, Shennan. Rezerve: Sabau, Gorcioaia, Tarus, Muresan, O’Donnell, Anesi, Lazar, Nabalei.

Echipa banateana va primi vizita Clujului, saptamana viitoare, in ultima etapa a sezonului regulat, dupa care Superliga va lua pauza pana in toamna, insa rugby se va mai juca in Cupa Regelui si Cupa Romaniei.

Exit mobile version