Opinia Timisoarei

Timisoara asteapta ninsoarea cu aceleasi utilaje de deszapezire ca-n anii trecuti. Va face fata mostenirea lasata de Ciuhandu?

TIMISOARA. Nimic nou pentru aceasta iarna la Timisoara. De deszapezire se vor ocupa aceleasi societati ca si in anii trecuti: Retim si Societatea de Drumuri Municipale, care pun la bataie aceleasi utilaje „lasate mostenire” de fostul primar Gheorghe Ciuhandu. Se mai alatura lor ADP, prin parcari, Horticultura si Drufec, care vor deszapezi parcurile si spatiile verzi.

Daca anul trecut iarna a luat prin surprindere autoritatile si soferii abia au putut circula pe strazi, primarul Nicolae Robu da asigurari ferme ca anul acesta nu va fi la fel. In caz contrar, cei care se ocupa de deszapezire risca sa nu-si primeasca banii pe munca prestata sau chiar sa piarda contractul. Retim si SDM au scos utilajele din curti sa le prezinte sefilor din Primarie pentru inspectie.

Utilajele sunt aceleasi, achizitionate de cele 2 societati in timpul mandatelor lui Gheorghe Ciuhandu. Anul trecut n-au facut insa fata.

Primarul ceruse pana si ajutorul armatei ca sa indeparteze omatul de la marginea soselei. S-a scuzat ca in Timisoara a nins in cateva zile cat in ultimii 5 ani la un loc. Si actualul primar al Timisoarei a criticat activitatea drumarilor de anul trecut si i-a amenintat cu neplata daca anul acesta nu se ocupa asa cum trebuie de deszapezire.

„Nu am fost multumit de cum s-a facut deszapezirea anul trecut si in anii anteriori, mai ales anul trecut, cand a fost zapada mai abundenta. Le-am atras atentia tuturor celor care se ocupa de aceasta problema sa-si tina utilajele in stare de functionare, sa se doteze corespunzator si sa faca fata, pentru ca altfel vor avea probleme. Nu voi tolera ca cineva sa-si bata joc de oras lasand strazile pline de zapada”, a avertizat edilul-sef al orasului.

Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca in sezonul trecut, nu drumarii au curatat Timisoara de zapada, ci Dumnezeu, pentru ca vremea s-a incalzit si neaua adunata pe carosabil s-a topit incet incet.

„Anul trecut am vazut pe strazi utilaje invechite. Vad ca sunt utilaje bune, pe care trebuie sa le vedem si pe strazi facand treaba. Contractele sunt facute de precedenta echipa de conducere a Primariei, sunt preluate de la domnul Ciuhandu, asa cum au fost ele. Nu contractele sunt problema, contractele au fost in regula. In mod normal, la cate utilaje sunt si la cati oameni sunt, ar trebui sa faca fata”, a mai spus primarul.

Practic, Retim se va ocupa de curatarea orasului de omat in 4 sectoare, iar SDM in 2 sectoare. Potrivit reprezentantilor municipalitatii, deszapezirea ne-a costat aproape 3 milioane de lei anul trecut. In total, cele doua societati au 69 de utilaje cu care vor actiona la curatatul zapezii: Retim 39, iar SDM 30.

Exit mobile version