Opinia Timisoarei

Timisoara ar putea intra in carantina, cel mai probabil luni, spune primarul Dominic Fritz. Trebuie sa ne pregatim, cu calm. Masurile anuntate de edil. Video

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz a anuntat joi seara ca Timisoara ar putea intra in carantina chiar de luni si ii pregateste pe timisoreni pentru acest moment, subliniind ca totul trebuie sa se intample cu calm si responsabilitate.

CITESTE SI: Am depasit 11.000 de infectari cu coronavirus de la inceputul pandemiei in Timis. Avem peste 500 de noi imbolnaviri, jumatate dintre ele in Timisoara. In ce localitati au aparut celelalte 

Edilul a facut trimitere la un draft de hotarare care circula in acest moment pe internet si care arata ca se are in vedere carantinarea tuturor localitatilor in care rata de incidenta a cazurilor de COVID este de peste 6 la mia de locuitori. Dominic Fritz a explicat timisorenilor si care sunt cele trei directii pe care se bazeaza strategia de lupta a primariei in acest moment al pandemiei.

Pentru orase peste 6 la mia de locuitori se pare ca se va impune carantinarea. Noi, in Timisoara, am trecut de 6, ne apropiem de 7 la mia de locuitori. Deci cu mare probabilitate si Timisoara va fi carantinata. Asta nu se va intampla imediat, decizia trebuie sa treaca printr-o hotarare de guvern. Ma astept, si, la un moment dat, se va lua decizia la nivel national. Azi au intrat 8 localitati din zona periurbana in carantina. In acest context, decizia ca si Timisoara sa intre in carantina e logica. Cred ca nu se va intampla inainte de luni, nu e motiv de panica. Mai avem 3 zile sa ne pregatim pentru acest scenariu care, deocamdata, e o probabilitate, destul de mare„, a spus Dominic Fritz joi seara intr-o transmisie live pe pagina sa de Facebook.

Primarul a precizat ca municipalitatea lucreaza pe trei fronturi: comunicarea cu cetatenii, pregatiri pentru ajutorarea celor aflati in situatii dificile si extinderea capacitatii de primire a pacientilor in spitale.

E foarte important sa avem o comunicare cu cetatenii, sa nu fie surprize, sa stie toata lumea care sunt regulile cum se pot respecta si care sunt consecintele pentru cei care nu le respecta, dar si care sunt ofertele de ajutor pentru cei care sunt intr-o situatie dificila. Vom lucra pe site-ul covid – covid19.primariatm.ro, sa strangem toate datele si sa vi le punem la dispozitie„, a spus Dominic Fritz.

Primarul a spus ca se va infiinta si o linie telefonica la care se vor oferi raspunsuri la intrebarile timisorenilor, dar si un hotline pentru cei in varsta, care au nevoie de ajutor si care pot apela pentru a-l solicita.

O sa ne asiguram ca toti cei care au nevoie de ajutor il primesc, atat prin instrumentele noastre ca primarie, dar si printr-o mobilizare a societatii civile, a firmelor din Timisoara. Trebuie sa retrezim spiritul de ajutor reciproc. Vom avea si un numar de contact pentru a vedea cum puteti oferi ajutorul vostru. Daca ne sprijinim, vom trece de aceasta etapa„, a spus Dominic Fritz

La Timisoara vin containere pentru triaj si 60 de concentratoare de oxigen

Primarul Dominic Fritz a anuntat ca mai multe unitati mobile vor ajunge la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes si vor fi folosite pentru triajul pacientilor, iar 60 de concentratoare de oxigen vor fi impartite la spitalele din Timisoara

Lucram sa extindem paturile in spitale. Luni dimineata vor ajunge cateva containere pentru o zona de triaj in fata Spitalului Victor Babes. Maine vor ajunge 60 de concentratoare de oxigen, ca sa avem mai multe paturi cu oxigen, si la Babes, si la Municipal, si la CFR. Penturu ca e foarte mare nevoie acum de paturi cu oxigen. Facem tot posibilul sa cumparam si mai multe„, a spus Dominic Fritz.

Primarul a subliniat ca masura carantinarii este una necesara in acest moment al pandemiei si a facut apel la calm si responsabilitate si la respectarea masurilor sanitare.

Spitalele sunt pline si avem nevoie de aceasta frana de urgenta. Daca nu oprim acuma, nu ajungem la un platou…cu totii vrem un Craciun linistit si asta trebuie sa fie obiectivul nostru, si sa luam in serios aceste masuri, sa nu panicam. Cei care au un loc de munca vor putea merge la serviciu.
Ziua carantinei ar putea fi chiar luni, dar nu e sigur, trebuie sa ne pregatim. Pregatim toate institutiile, pregatiti-va si voi acasa, cu calm. Va rog sa purtati masca, sa nu va intalniti in grupuri mari, sa pastrati distanta, daca iubiti o persoana nu inseamna ca ea nu va poate infecta. Sa fim aproape unii de altii, dar la o mica distanta fizica!„, a mai transmis primarul Timisoarei.

Va reamintim, de joi, 5 noiembrie, ora 5.00, GHIRODA (fara satul apartinator Giarmata Vii), DUDEȘTII NOI, DUMBRĂVIȚA,  BECICHERECU MIC, FIBIȘ, GIROC (cu sat apartinator Chisoda), PESAC, MOȘNIȚA NOUĂ (cu satele Mosnita Veche, Albina, Urseni, Rudicica) au intrat in carantina de coronavirus.

CITESTE SI: Model de declaratie pe proprie raspundere ca sa poti iesi sau intra in Dumbravita, Giroc, Ghiroda, Mosnita si celelalte comune intrate in carantina de COVID in Timis. DESCARCA AICI DECLARATIA! 

Exit mobile version