Opinia Timisoarei

Timisoara ar putea gazdui Campionatului European de Atletism Seniori, peste 10 ani. Se va tine pe noul stadion

TIMISOARA. Orasul Timisoara ar putea fi gazda Campionatului European de Atletism Seniori in anul 2030, dupa ce va fi pregatita intreaga infrastructura, in cei 10 ani.

CITESTE SI: A fost reluata licitatia pentru cea mai scumpa bucata de autostrada din Romania, ce trebuie facuta in Timis. Costa peste 300 de milioane de euro pentru 9 kilometri 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a avut o intalnire cu presedintele Federatiei Romane de Atletism, Florin Florea cu care a discutat despre noul stadion ce va fi construit, la Timisoara, de Compania Nationala de Investitii si care va avea inclusiv o pista de atletism.

Mi-am asumat sa fac demeresurile necesare pentru adaptarea documentatiei astfel incat, in 2028 sau in 2030, Timisoara sa aiba infrastructura necesara gazduirii Campionatului European de Atletism Seniori. Aceste candidaturi se pregatesc cu 8-10 ani inainte si de aceea trebuie incepute demersurile inca de pe acum”, a anuntat Alin Nica.

Noul stadion va fi construit pe strada Costica Radulescu, in apropierea clubului Heaven.

Totodata, liderul CJ Timis a mai precizat ca in luna mai a acestui an este asteptata finalizarea studiului de fezabilitate pentru noul stadion din Timisoara ce va fi construit pe locul actualei arene ”Dan Paltinisanu”, dar si aprobarea finantarii, de catre Guvern, in luna iulie. Nica a mai spus ca in aceasta toamna ar putea incepe demolarea Stadionului ”Dan Paltinisanu”.

Exit mobile version