Timisoara ar putea avea patru crese noi construite printr-un program al Ministerului Dezvoltarii. La nivel national au fost depuse deja 84 de cereri de finantare

TIMISOARA. Au fost depuse 84 de cereri pentru construirea de crese in mai multe localitati din tara, in cadrul programului initiat de Ministerul Dezvoltarii. Numai Primaria Timisoara urmeaza sa depuna alte patru astfel de cereri pentru locatii deja identificate, a anuntat Ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila, la Timisoara.

CITESTE SI: Momentul in care se finalizeaza largirea la 4 benzi a drumului Timisoara – Mosnita. Ministrul Dezvoltarii, in vizita pe santier. Video 

Guvernul de la inceputul mandatului are ca prioritati construirea de crese. Din pacate avem o lipsa de infrastructura acuta in toata tara. Am prezentat acest proiect, suntem in faza in care se lucreaza la proiectul tehnic al creselor. Vor fi 3 niveluri de proiecte: cu 4-5 grupe, cu 6-7 grupe si cu 10-11 grupe. Fiecare grupa va avea 10 copii”, a declarta Cseke Attila.

Potrivit ministrului, in acest moment sunt depuse 84 de cereri pentru construirea de crese.

La zi, la CNI care este implementatorul acestui proiect, sunt depuse 84 de cereri din tara si preconizez ca acest numar va creste in mod semnificativ, dupa ce proiectul tehnic va fi aprobat. Ne dorim sa dam drumul la acest proiect in aceasta vara. Inca nu am fost intr-un judet in care sa nu mi se semnaleze ca infrastructura de crese este deficitara. Am avut o disctie cu primarul Dominic Fritz si primarii din Timis, inteleg ca si la Timisoara este nevoie. In vara acestui an vrem sa dam drumul la constructia de crese. Este un proiect european, vor avea spalatorie proprie, spatiu medical, zone necesare copiilor, panouri fotovoltaice”, a declarat ministrul.

Cseke Attila a dat ca exemplu municipiul Zalau care are o singura cresa cu 80 de locuri.

In Zalau este o cresa cu 80 locuri. Criteriul de selectie, in cadrul programului Ministerului Dezvoltarii este in functie de fondurile disponibile. Acest program va porni pe bugetul Ministerului Dezvoltarii. Pentru inceput vorbim de 140 crese cu o valoare de 240 milioane euro. Avem finantarea nationala si pe PNRR”, a mai precizat ministrul.

Timisoara se pregateste sa depuna cereri pentru patru astfel de crese, a anuntat primarul Dominic Fritz.

Am discutat despre crese. În 2019 s-au nascut 3.000 de copii in Timisoara, deci exista o nevoie mare de crese. Am avut 600 de cereri anul trecut. Avem 450 locuri in total, in conditii normale, insa in pandemie putem functiona cu 270 de copii. Avem nevoie de crese noi. O sa depunem saptamana viitoare la CNI cereri pentru patru terenuri. Am identificat trei terenuri pentru crese mari, in zonele Bucovina, Soarelui, Șagului si un altul pentru o cresa mica, in zona Steaua. Probabil nu vom primi din start pentru 4 crese aprobare, important e sa ne pregatim cand exista posibilitati, am speranta ca o cresa intra in programul din aceasta vara”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...