Opinia Timisoarei

Test PCR obligatoriu la intrarea in Romania si carantina pentru persoanele nevaccinate. Masurile anuntate de autoritati

Autoritatile au decis primele masuri care vor fi luate in Romania dupa confirmarea a doua cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a SARS-CoV2.

CITESTE SI: Niciun deces, insa 123 de noi cazuri de coronavirus in Timis, in ultimele ore. Printre acestea 21 de copii

Masurile care s-au discutat si care urmeaza sa fie adoptate in perioada imediat urmatoare, se refera aceste masuri la limitarea raspandirii acestei noi tulpini si de aceea, romanii si alti cetateni din UE care vin din tari terte, deci din afara Uniunii, vor prezenta un test RT-PCR obtinut cu cel mult 48 de ore inaintea calatoriei. Cei care nu sunt vaccinati, vor intra in carantina timp de 10 zile.

Cei care vi din alte tari, dar din spatiul UE, vor continua sa prezinte, ca si pana in prezent, certificatul verde care sa ateste vaccinarea, trecerea prin boala in ultimele 180 de zile sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, obtinut cu cel mult 72 de ore inaintea calatoriei. Persoanele nevaccinate care nu au trecut prin boala in ultimele 6 luni, care calatoresc din alte state membre ale UE aflate in zona rosie, urmeaza sa fie carantinate timp de 10 zile.

Daca persoanele nevaccinate si care nu au trecut prin boala nu prezinta test PCR realizat cu 72 de ore inaintea calatoriei, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a anuntat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

De asemenea, cei care intra in tara trebuie sa prezinte un formular Passenger Locator Form (PLF). Acest formular va fi implementat din 20 decembrie.

Exit mobile version