Opinia Timisoarei

Terase demolate de Primaria Timisoara in Centrul Vechi

TIMISOARA. Dupa ce in luna decembrie, primarul Dominic Fritz a dat o dispozitie prin care cerea ca proprietarii de localuri care nu au dreptul sa isi moteze terase pe domeniul public sa isi adune mesele si scaunele, acum, reprezentantii primariei au trecut la fapte si au inceput demolarea lor.

CITESTE SI: Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, da dovada de iresponsabilitate, spunand ca a respectat protocoalele cand s-a intalnit cu presedintele CJT, Alin Nica, infectat cu COVID, dar imaginile video arata contrariul. Edilul risca dosar penal 

Din cele 17 localuri care erau vizate, doua nu s-au conformat, astfel ca angajatii din companiile din subordinea primariei le-au ridicat, bucata cu bucata.

In urma verificarilor facute in cele 17 locatii din zona centrala s-a constatat ca majoritatea fusesera luate de pe domeniul public de catre proprietari. Pentru doua terase s-a procedat la ridicarea lor de pe domeniul public de catre primărie, costurile de transport si depozitare urmand sa fie suportate de firmele care le detin„, anunta reprezentantii Primariei Timisoara.

Dupa operatiunile de ridicare a acestora, zona a fost salubrizata si reparata, unde a fost nevoie.

Conform primariei, motivul pentru care terasele au fost demolate este acela ca proprietarii cafenelelor si restaurantelor nu au respectat regulamentele in vigoare si nu aveau autorizatie pentru terase, pentru asta fiind somati si amendati in repetate randuri.

Va reamintim, la Timisoara, taxa de ocupare a spatiului public de catre terase este de 0,10 lei pe zi/ metru patrat.

Exit mobile version