Opinia Timisoarei

Temperaturi scazute la final de saptamana, soare cu dinti in weekend. Iata prognoza meteo pe urmatoarele trei zile!


Vreme de toamna in acest sfarsit de saptamana. Temperaturile vor fi scazute, dar soarele va fi prezent pe cer. Nu lipseste nici ceata de dimineata. Saptamana viitoare ne vom bucura de o vreme mai frumoasa.

Vineri, cerul se mentine noros, dupa cum anunta meteorologii, iar in regiunile extracarpatice si centrale, din nou, este ceata, la nivel local, posibil persistenta si izolat insotita de burnite sau ploi slabe. Pe alocuri, ploua si in vestul tarii, dar abia spre seara. Prin urmare, la amiaza, temperaturile se incadreaza intre 3 grade in Moldova si estul Transilvaniei si 12 grade in Banat.

In Transilvania ziua de vineri incepe cu putina ceata, dar spre pranz se strecoara si cateva raze de soare, astfel incat, se inregistreaza si temperaturi de 8… 10 grade.

In Capitala, vineri, dupa atatea zile mohorate, soarele isi face simtita prezenta, indeajuns de mult incat sa se atinga 9 grade, fara vant, fara precipitatii.

Sambata, doar in Banat si Crisana ploua slab, pe cand, in celelalte regiuni, in sfarsit, apare soarele, mult mai prezent peste zi decat pana acum. Doar in zori, mai este ceata, in zonele joase de relief, izolat insotita de burnita. Nu vor fi mai mult de 4 grade in estul Transilvaniei si in cele cateva localitati mai cetoase din Dobrogea si din Moldova, pe cand, in Banat, se fac 12 grade, placute si insorite.

Duminica, in mare parte din tara, iese soarele. Doar dimineata, ceata este prezenta la nivel local, in zonele joase de relief, iar prin nordul tarii, vorbim si despre o burnita trecatoare. Temperaturile zilei se incadreaza intre 4 grade in depresiuni si 14 grade in Banat.

In Capitala, duminica, mai raman ceva conditii de ceata, in zorii zilei, dar treptat, soarele castiga teren, iar mercurul din termometre se ridica, din nou, spre aproximativ 8 grade.

Saptamana viitoare, vremea se mai incalzeste si daca, in mod normal, la sfarsit de noiembrie, ar trebui ca ziua sa avem intre 5 si 10 grade, la scara intregii tari, locuitorii Banatului vor avea parte de temperaturi spre 14 grade, vinovat pentru aceasta incalzire fiind aerul cald dinspre Mediterana. Maxime termice normale, de aproximativ 4 grade, se vor inregistra doar in depresiuni. De remarcat ca, in vest, desi se mai incalzeste, isi fac aparitia ploile, la inceput de saptamana, chiar daca sunt putine si slabe cantitativ. in celelalte regiuni, dupa ceata matinala, amiezile sunt mai insorite, iar vremea mult mai placuta.

Exit mobile version