Opinia Timisoarei

Teapa cu locuri de munca la Timisoara! Cati oameni au fost trasi pe sfoara de escroci?

TIMISOARA. Perchezitii ale politistilor de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice in Timisoara, intr-un dosar in care reprezentanti ai 4 firme sunt banuiti ca au inselat oameni cu locuri de munca in strainatate.

Pana acum, oamenii legii au identificat 20 de persoane care au cazut victime escrocilor, dar banuiesc ca numarul lor e cu mult mai mare.

La descinderile din aceasta dimineata, coordonate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, participa si luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale SAS din cadrul IPJ Timis.

Potrivit anchetatorilor, in cursul acestui an, cei 4 reprezentanti ai firmelor au publicat anunturi pe internet privind recrutarea de forta de munca pentru joburi in strainatate, in diferite domenii.

Oamenii interesati de un loc de munca in Germania au mers la sediul firmelor unde au incheiat contracte si au platit sume intre 500 si 600 de lei pentru formalitati, cu promisiunea ca banii aveau sa fie restituiti de angajatorul neamt.

In realitate, durata contractelor incheiate pentru prestari servicii erau de numai 24 de ore, banii intrand in conturile firmelor.

Politistii si procurorii fac apel la oameni care au incheiat asemenea contracte cu firmele: SC J.J.J. SRL, SC A.A.G. SRL,  SC B. SRL, SC P.M.A. SRL  si au fost inselati, sa mearga la sediul IPJ Timis, la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si sa aduca cu ei si documentele iscalite.

Exit mobile version