Opinia Timisoarei

Te vaccinezi si castigi. Loterie lansata de guvern pentru cei imunizati deja, dar si premii puse la bataie pentru cei care planuiesc sa o faca

Autoritatile incearca toate metodele pe care le au la dispozitie pentru a-i convinge pe romani sa se vaccineze si pun la bataie si premii.

CITESTE SI: Creste rata de infectare cu COVID in Timisoara si in judet. Avem aproape 100 de pacienti cu coronavirus in spitalele din Timis

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a anuntat dupa sedinta de Guvern de luni ca ”persoanele care se vaccineaza cu schema completa de vaccinare vor beneficia din momentul în care aceasta ordonanta intra în vigoare de o alocatie individuala de hrana în valoare totala de 100 de lei sub forma de tichete de masa.”, scrie stirileprotv.ro.

De asemenea, persoanele care s-au vaccinat deja vor putea participa la o loterie cu ”premii consistente” de pâna la 1 milion de lei, adica aproximativ 200.000 de euro.

Premiile sunt sume in bani. Ele urmeaza sa fie reglementate împreuna cu Loteria Nationala, Ministerul Economiei si Ministerul Sanatatii. La o prima discutie apreciem ca premiile cele mai consistente vor fi in valoare de 1 milion de lei, dar urmeaza sa reglementam periodicitatea si ritmul extragerilor.” – a spus ministrul Sanatatii.

Cei care vor dori sa participe la aceste loterii – care vor fi organizate din octombrie pâna în decembrie 2021 – se vor putea înscrie pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Am avut discutii si au participat la elaborarea proiectului de ordonanta cei de la STS, si am prevazut ca modalitate de înscriere înscrierea pe site-ul certificat-covid. În momentul acesta, asa cum am prevazut în ordonanta, loteriile vor fi organizate în perioada octombrie-decembrie 2021.” – a explicat ministrul Mihaila.

Cat despre tichetele de masa, ministrul a mai precizat ca acestea vor putea fi folosite in conditiile legale existente deja, valabile pentru un tichet de masa.

Exit mobile version