Opinia Timisoarei

Taximetristii protesteaza la Timisoara. Sute de masini in mars prin oras. Unde va fi dat traficul peste cap. Foto

TIMISOARA. Soferii de taxi din Timisoara au pornit un protest de doua zile fata de, spun ei, ‘acceptarea si sustinerea de catre administratia publica a unor activitati de transport neautorizate’.

CITESTE SI: Se prabuseste bucata cu bucata fosta Perla a Banatului. Imaginile cutremuratoare ale neputintei. Video 

Aproape 800 de taximetristi s-au adunat miercuri dimineata in zona stadionului Dan Paltinisanu de unde au plecat in mars pe un traseu dinainte stabilit, insotiti de echipaje de politie rutiera care dirijeaza traficul.

Oamenii sunt nemultumiti ca cei de la Uber si de la celelalte firme similare de transport persoane nu platesc taxe si nu se supun legii taximetriei si spun ca astfel au parte de o concurenta neloiala.

„Ne-am adunat pentru a protesta impotriva pirateriei din transporturi, care a atins cote alarmante. Pe multi dintre noi ne-au bagat in faliment, nu ne mai putem plati contributiile la stat, ratele la banci. Ca si medicul acela fals, fara autorizatie, asa avem si in transporturi pirati. Transportatori falsi, fara autorizatie, fara licenta, ce nu platesc taxe, nu platesc contracte de munca, nu au nicio obligatie, implicit ne fac concurenta neloiala. Avem si noi un proces pe rol. Ne-am adresat autoritatilor in nenumarate randuri, dar se pare ca nu am obtinut nimic. Cine vrea sa vanda produsul taximetriei trebuie sa fie autorizat legal, conform legilor romanesti. Curtea de Justitie Europeana a statuat clar, e o decizie obligatorie si pentru statul roman. Toti cei care vor sa faca taximetrie sunt obligati sa se supuna legilor in tarile in care vor sa opereze”, a spus Adrian Juganaru, purtatorul de cuvant al Asociatiei Banat Taxi.

Intre orele 10.00 si 15.00, taximetristii vor merge in coloana pe Aleea Ripensia – Aleea Studentilor, Str. Michelangelo – str. Hector – Str. Oituz – str. Al. I. Cuza – Piata Consiliul Europei – Calea Aradului – str. Amurgului – str. Demetriade – str. A. Imbroane – str. M. Kogalniceanu – str. Take Ionescu – I. C. Bratianu – str. 20 Decembrie – str. Regele Ferdinand.

Joi, in 14 februarie, taximetristii vor protesta pe un alt traseu. Locul de intalnire va fi acelasi, iar din zona stadionului se va pleca spre B-dul Sudului – b-dul. Liviu Rebreanu – sens AEM – Iosif Bulbuca – St. O. Iosif – A. Saguna – Calea Dorobantilor – str. Spit Noi – Aleea A. Imbroane – str. Kogalniceanu – Take Ionescu – str. L. Filipescu – b-dul Revolutiei – str. I. C. Bratianu – str. 20 Decembrie – str. Regele Ferdinand.

Prin protestul organizat la Timisoara, taximetristii se alatura actiunilor organizate la nivelul intregii tari de catre Confederatia Operatorilor si Transportatorilor din Romania.

Taximetristii spun ca, daca autoritatile nu vor lua masuri pentru rezolvarea nemultumirilor lor, la sfarsitul lunii, in 27 si 28 februarie, vor sa opreasca activitatea si sa porneasca spre capitala, pentru un nou protest.

Exit mobile version