Opinia Timisoarei

Tanara insarcinata, cu gripa porcina confirmata, internata la Spitalul Judetean Timisoara. Femeia este in stare grava

TIMISOARA. Prima confirmare a temutului virus al gripei porcine la Timisoara.

O tanara de 31 de ani, gravida, a fost internata la Spitalul Judetean Timisoara. Femeia e in stare grava. Medicii i-au montat un plaman artificial pentru ca avea insuficienta respiratorie.

Seful sectiei Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Timisoara medicul Dorel Sandesc spune ca diagnosticul de gripa porcina, cu virusul AH1N1, este foarte clar.

Avem o doamna internata cu diagnosticul de gripa porcina confirmat, este gravida si are o forma severa de virus, amenintatoare de moarte. I-am montat un plaman artificial, insa starea ei e grava, repet, nu garantam ca va supravietui”, a declarat profesorul Dorel Sandesc. Acesta a precizat ca acum starea femeii e stabila, dar inca foarte grava.

Potrivit medicului, tanara a fost internata duminica, la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara. Pentru ca era in stare grava si nu putea fi transportata,  i s-a montat acolo plamanul artificial, apoi a fost transportata la sectia ATI a Spitalului Judetean din Timisoara.

Se pare ca virusul gripei porcine, AH1N1, a fost contractat de femeie din mediul inconjurator din pricina imunitatii scazute a organizmului din timpul sarcinii.

Tanara se afla  aproape in luna a 7-a de sarcina, la 27 de saptamani. Fatul nu este deocamdata in pericol, insa ar putea fi afectat de medicamentatia pe care o ia mama. Medicii spun ca nu pot provoca inca nasterea, deoarece copilul este deocamdata prea mic si mai are nevoie sa stea cateva zile in pantecul mamei sale.


 

Exit mobile version