Opinia Timisoarei

Tanar schior teribilist ratacit, coborat dupa 4 ore de pe munte in Banat. Salvamontistii au intrat in apa pana la brau ca sa-l gaseasca

Un schior din Cluj nu va uita prea curand vacanta pe care a facut-o in Banat.

CITESTE SI: Imaginile celui mai mare dezastru care a lovit Romania in ultima jumatate de secol, cutremurul din 4 martie 1977. La Timisoara, un astfel de seism este aproape imposibil. Explicatiile specialistilor

Barbatul in varsta de 36 de ani a venit cu cativa amici pe Muntele Mic si a decis sa coboare pe un traseu neamenajat, pe partea nordica a muntelui, dar s-a ratacit de grup.

Prietenii barbatului au sunat la Salvamont si au cerut ajutor, iar echipele de interventie au inceput cautarile. Dupa 4 ore de mers prin zapada si prin apele unui parau, salvatorii au dat de turistul teribilist si l-au coborat de pe munte in siguranta.

,,Actiunea a fost foarte dificila, salvatorii fiind nevoiti sa intre in apa pana la brau si sa coboare un perete stancos. Salvamontistii l-au gasit dupa 4 ore de cautari si au coborat cu turistul pe partea cealalta a versantului, in statiunea Poiana Marului pana in Valea Sucului de unde au fost preluati de alti colegi” a transmis seful Serviciului Salvamont Caras Severin, Cornel Galescu, pentru infocs.ro.

Exit mobile version