Opinia Timisoarei

Taierile de copaci din cartierul Soarelui din Timisoara continua! Castani si frasini au cazut sub drujbele muncitorilor. FOTO!

TIMISOARA. Desi primarul Nicolae Robu le-a dat localnicilor asigurari ca nu se vor mai pune la pamant alti arbori in cartierul Soarelui, iata ca miercuri alti copaci au fost retezati.


In 19 noiembrie, primii pomi tineri si sanatosi de pe Aleea Azurului aveau sa cada rand pe rand sub drujbe. Totul pentru amenajarea de locuri de parcare. Oamenii din zona s-au scandalizat si l-au acuzat pe primar de un masacru ecologic.

Pe Azurului, radacinile copacilor sunt crescute pe retelele de termoficare. Apoi sunt retele de telefonie, de electricitate sub pomi pe Azurului, de aceea trebuie sa intervenim. Iar in ceea ce priveste copacii din Timisoara, unii sunt putrezi. Le-a expirat durata de viata“, a spus atunci primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: Scandal in zona Soarelui! Primaria Timisoara continua ‘masacrul ecologic’ si taie copaci sanatosi sa faca locuri de parcare. La ordinul lui Robu, spun timisorenii

O zi mai tarziu, edilul sef i-a numit ‘isterici’ pe timisorenii care si-au exprimat nemultumirea cu privire la taierea arborilor si i-a asigurat ca va planta altii in loc, unii ‘bine crescuti’.

CITESTE SI: Nicolae Robu ii numeste isterici pe timisorenii nemultumiti de taierea pomilor. Promite ca planteaza ‘copaci crescuti bine’ in locul celor scosi din pamant

Timisorenii isterici aveau sa ii raspunda primarului  Nicolae Robu punand afise pe copacii inca ramasi in picioare in zona strazii Azurului cu mesaje precum „Va spun din nou raspicat inca nu am expirat! sau ‘Am o dorinta naturala sa-nfloresc la primavara!‘

CITESTE SI: Timisorenii ‘isterici’ ii raspund lui Nicolae Robu! Protest cu afise pe copaci in cartierul Soarelui din Timisoara: Va spun din nou raspicat – inca nu am expirat! FOTO!

Revolta oamenilor insa avea sa-l lase rece pe primar care doar a oprit temporar taierile de arbori din zona. Miercuri dimineata, muncitorii aveau sa se intoarca sa termine ce incepusera. Un castan si un frasin, inca tineri, au fost pusi la pamant.

Au reinceput taierile din zona Soarelui astazi. Muncitorii au taiat un castan si un frasin. Saptamana trecuta, in 03 Decembrie 2013, a avut loc o intalnire cu domnul Robu la care dansul ne-a asigurat ca nu va mai taia copaci fara a avea toate avizele necesare. Cu toate acestea, astazi, cei ce taiau copacii nu vroiau sa arate nici un aviz. Mai multi dintre noi am trimis din nou sesizari Garzii de mediu Timis si acum asteptam raspunsurile„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Diana Farcas.

In 2 decembrie, pentru a-i mai imbuna pe timisorenii din cartierul Soarelui, primarul a instalat mai multe jardiniere cu panselute, despre care sustine ca rezista pana la minus 25 de grade Celsius.

CITESTE SI: Panselute de iarna la Timisoara. Jardiniere cu flori ce rezista la -25 de grade Celsius in cartierul lui Nicolae Robu

Exit mobile version