Opinia Timisoarei

Taierea cablurilor in Timisoara a afectat si Aradul si Resita. Inspectoratele scolare din 3 judete nu pot tine videoconferinta cu Ministerul Educatiei

TIMISOARA. Situatia grava de la nivelul Inspectoratului Scolar Timis continua dupa declansarea Operatiunii Ghilotina de catre primarul Nicolae Robu.

Taierea cablurilor de internet de pe stalpi a dus la distrugerea conexiunii speciale a Inspectoratului Scolar Timis cu Ministerul Educatiei si problema nu a fost inca rezolvata.

In cursul diminetii de joi, reprezentantii ISJ Timis nu au putut participa la videoconferinta cu Ministerul si, cum aceasta legatura securizata asigura si conexiunea inspectoratelor din Arad si Caras Severin, nici aceste institutii nu au putut intra in direct cu Bucurestiul.

Videoconferinta de azi cu Ministerul Educatiei nu o putem tine din cauza cablurilor taiate! Sunt afectate si judetele Caras Severin si Arad! Tot din aceasta cauza! Si aceste inspectorate aveau legaturi ce plecau de la noi. Aveam de discutat subiecte importante pentru aceasta perioada! Nu stiu cum se descurca acum colegii de la Caras si Arad, noi am rugat Bihorul sa puna telefonul langa microfonul terminalului si ascultam asa!„, spune inspectorul scolar general Aura Danielescu.

Va reamintim, luni seara, primarul Nicolae Robu a condus echipele angajatilor municipalitatii care au inceput sa taie de pe stalpi cablurile de internet si TV ale operatorilor care nu si le-au ingropat, asa cum cerea o Hotarare de Consiliu Local inca de acum 10 ani. In urma acestei operatiuni, o buna parte din zona centrala a Timisoarei a ramas fara internet si semnal TV. Pe langa persoane fizice, au fost afectate si mai multe scoli si institutii, intre care si Inspectoratul Scolar Timis.

Marti, cand conducerea ISJ Timis semnala problema cu care se confrunta, primarul Nicolae Robu a sustinut ca reprezentantii Inspectoratului se ‘victimizeaza’.

CITESTE SI: Situatie critica la Inspectoratul Scolar Timis dupa ce Nicolae Robu a taiat cablurile de internet: ‘Am pierdut legaturile securizate cu Ministerul Educatiei si cu scolile, in perioada de simulare a Bacalaureatului’

Pe de alta parte, primarul Nicolae Robu se declara incantat de urmarile acestei masuri extreme si sustine ca unii dintre operatori s-au mobilizat si in aceste zile lucreaza la ingroparea cablurilor.

Exit mobile version