Opinia Timisoarei

Taiere in masa a plopilor din Timisoara. Robu: Plopii sunt pe o lista de arbori neagreati in UE, trebuie in timp sa dispara

TIMISOARA. Primaria Timisoara demareaza o intreaga campanie de taiere a plopilor batrani din oras. Motivul? Pot fi un adevarat pericol pentru timisoreni, mai ales in timpul unor furtuni, atrage atentia primarul. Nicolae Robu promite insa ca in locul copacilor taiati vor fi plantati mai multi puieti.

Primarul Timisoarei ne asigura ca se vor taia, in prima faza, doar plopii batrani, cu toate ca „plopii trebuie in timp sa dispara”. Nu stie insa ce fel de arbori vor fi plantati in loc.

„Am dat dispozitie sa inceapa o campanie de taiere a plopilor si a arborilor batrani, degradati, care nu au valoare, evident, astfel incat sa preintampinam posibile necazuri cauzate de ei cu ocazia unor furtuni la care ne putem astepta, dat fiind sezonul. (…) S-a facut un inventar al plopilor in administratia precedenta… noi am plantat mult mai multi pomi decat au fost taiati. Plopii sunt pe o lista de arbori neagreati in UE, arbori care au toxicitate, drept urmare, plopii trebuie in timp sa dispara. Pe langa ei, in oras sunt o multime de copaci de care n-au mai ramas decat trunchiurile. Noi plantam mai multi, pe numarate in legislatura mea Timisoara va ajunge sa aiba mult mai multi pomi decat a avut la inceputul legislaturii, dar trebuie sa fim oameni responsabili, nu avem voie sa expunem cetatenii la accidente cu pomii care au ajuns sa fie degradati”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Intrebat ce fel de puieti vor fi plantati in locul plopilor taiati, edilul n-a stiut sa raspunda. „Nu stiu ce se va planta, nici nu stiu prea multe soiuri de copaci, nu stiu ce ar trebui sa se planteze in diferite zone„, a precizat Robu.

Campania de taiere a plopilor va incepe imediat dupa ce se va incheia licitatia pentru intretinerea spatiilor verzi din oras.

Exit mobile version