Opinia Timisoarei

Tabara improvizata a refugiatilor la marginea orasului Timisoara. GALERII FOTO!

TIMISOARA. Au venit tocmai din Siria, Iran si din Irak si si-au facut tabara la margine de Timisoara, in apropierea Centrului pentru Refugiati. Este vorba despre aproximativ 40 de solicitanti de azil.

CITESTE SI: La Timisoara sau la Giroc, pana la urma? Ce se intampla cu noua sala polivalenta de 16.000 de locuri? 

Barbati de toate varstele, femei si copii, cu totii au campat la marginea orasului Timisoara, pe Calea Aradului, in apropiere de Centrul pentru Refugiati. Si-au pus acolo corturile si deocamdata asteapta.

Cei aproximativ 40 de solicitanti de azil, beneficiind de documente, au plecat din diverse Centre de Refugiati din tara si au venit la Timisoara, sperand sa gaseasca aici o calauza care sa ii treaca ilegal granita spre Ungaria si apoi mai departe spre tari din vestul Europei.

CITESTE SI: Nicolae Robu, ‘trimis’ de la Timisoara sa repare un drum la marginea judetului! Ce se ascunde in spatele propunerii? 

Politia din Timisoara a intervenit si i-a dus la Centrul de Refugiati din Timisoara, conform procedurilor, insa aici li s-a spus ca nu mai sunt locuri si au fost indrumati sa plece inapoi, in centrele de unde au plecat si unde li s-au intocmit documentele. In loc sa plece, acestia continua sa stea in tabara improvizata.

UPDATE: In jurul orei 8.45, politistii de la Sectia 5 si jandarmii au descins la tabara improvizata pentru a-i prelua pe transfugi. Majoritatea sunt din Bucuresti, Giurgiu si Timisoara si detin documente care atesta ca sunt solicitanti de azil. Sunt 42 de refugiati, dintre care 15 barbati, 10 femei si restul copii. Cel mai mic dintre ei are 1 an.

Oamenii legii vor proceda la identificare si mai apoi ii vor indemna sa mearga inapoi in Centrele de refugiati din care au plecat.

 

Asteptam o oportunitate sa trec in Ungaria. Vreau doar sa ajung intr-o tara din vestul Europei si aici la Timisoara speram sa pot gasi mai repede o cale„, a povestit pentru opiniatimisoarei.ro un refugiat sirian.

Exit mobile version