Opinia Timisoarei

Sute de studenti, medici sau laboranti voluntari, care au luptat impotriva COVID 19 si continua sa o faca, premiati de Universitatea de Medicina din Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Si-au dedicat timpul si priceperea pentru a salva vieti. Este vorba despre sute de voluntari care au intrat in lupta pentru limitarea raspandirii viruslui Sars CoV 2, care acum, odata cu revenirea treptata la normalitate, isi primesc recunoasterea.

Studenti, cadre didactice, specialistii din laboratoarele de testare PCR, medici, inspectori sanitari, directori de spitale implicati in teribila batalie data impotriva pandemiei au fost premiati, in cadrul unei festivitati organizata in Parcul Rozelor, la Timisoara.

A fost un spirit care i-a chemat, ne-am trezit pe platformele noastre ca se inscriu tot mai multi studenti. La un moment dat nici nu ne-a venit sa credem ce reactie au avut. Cu siguranta in interiorul lor, si in situatia critica in care eram noi atunci, s-a trezit spiritul de medic, s-a trezit vocatia lor, iar asta i-a impins peste confortul de a sta acasa, peste riscul de a pati ceva mai rau, i-a inpins vocatia lor„, a spus Octavian Cretu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara.

Chiar daca le-a fost teama si au avut emotii, studentii de la Medicina nu au ezitat nicio secunda sa devina voluntari, atunci cand au simtit ca e nevoie si de ei in lupta impotriva COVID19.

Primele zile au fost foarte inspaimantatoare, ca nu stiam la ce sa ma astept, cand am vazut pacientii in stari grave. Dar dupa, am inteles ca ei au nevoie de mine si m-am obisnuit”, a spus una dintre studentele voluntare.

Am ales sa fiu voluntar pentru ca asta e menirea studentilor de la Medicina, sa ajute, si banuiesc ca trebuie sa ajutam si in afara unei pandemii„, a adaugat un alt student.

Ajutorul lor a venit in cele mai critice momente, atunci cand medicii aveau cea mai mare nevoie de sustinere.

Voluntarii au reprezentat o gura de aer, pentru ca am ajuns in niste situatii in care cu ajutorul lor am reusit sa tinem clinicile de interne si de terapie intensiva si pe aceasta cale le multumim. Aceasta zi, aceasta premiere este dedicata lor in semn al recunostintei noastre. In al doilea rand, au insemnat un ajutor de nadejde si sunt convins ca acesti tineri, aproape 500 de tineri voluntari studenti, vor ajunge niste medici de exceptie„, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babes din Timisoara.

Cred ca e unul din marile castiguri ale acestei incercari. Faptul ca tanara generatie a dovedit un spirit extraordinar. Faptul ca au atins o stare de gratie pur si simplu, si asta ne arata ca avem viitor. Oamenii astia au trait totul si au muncit cu un entuziastm extraordinar, si cred ca acest entuziasm va face ca pe viitor comunitatea medicala sa transmita in continuare un mesaj real, care nu a prea ajuns la oameni: Iata cum arata corpul medical„, a spus Dorel Sandesc, vicepresedintele Societatii de ATI din Romania.

Vineri, toti cei care s-au implicat, voluntar, in combaterea pandemiei, au urcat pe scena din Parcul Rozelor unde au primit diplome in semn de recunostinta pentru intregul efort depus pe parcursul ultimului an.

Video: George Stefanita

Exit mobile version