Opinia Timisoarei

Sute de protestatari anti carantina au scandat in fata casei primarului Dominic Fritz, la Timisoara. Video

TIMISOARA. Sute de timisoreni, care luni seara au protestat in centrul orasului fata de restrictiile sanitare, s-au deplasat, in mars, la locuinta primarului Dominic Fritz unde au scandat lozinci pret de un sfert de ora.

CITESTE SI: Nou protest anti carantina la Timisoara. Oamenii au marsaluit prin centru si au mers iarasi la casa lui Dominic Fritz. Foto 

Protestatarii au pornit in mars, luni seara, pe strazile orasului Timisoara, iar in jurul orei 23.00 au ajuns in fata locuintei primarului Dominic Fritz unde au scandat mai multe lozinci: ”Herr Fritz, nu uita, Timisoara nu-i a ta”, ”Demisia”, ”Iesi afara, javra ordinara”, ”Fara carantina”, ”Dominic nu uita, Timisoara nu-i a ta”, ”Afara, afara cu Fritz din tara”.

Cei care scandau lozincile, au fost atent supravegheati de jandarmi.

VIDEO: George Stefanita

Dupa aproximativ 10-15 minute de scandari, oamenii si-au continuat drumul.

Protestul de la Timisoara a inceput la ora 17.00, in fata Prefecturii Timis unde s-au adunat, pentru inceput, aproximativ 20 de persoane. Ulterior, numrul protestatarilor a ajuns la circa 400 de persoane. Oamenii s-au dus si in fata Catedralei Mitropolitane unde au spus rugaciuni, dar si pe platoul din fata Operei, in Piata Victoriei.

Timisoara se afla in carantina din cauza cazurilor numeroase de COVID-19, inca din data de 8 martie, astfel ca circulatia persoanelor este interzisa dupa ora 20.00.

CITESTE SI: Avem o lumina la capatul tunelului. Daca vom continuam cu restrictiile, atunci vom ajunge sa relaxam masurile mai repede, pe la vara, inceputul toamnei. Anuntul lui Raed Arafat pentru cei care protesteaza la Timisoara si in celelalte orase din tara 

Si in noaptea de duminica spre luni, cateva sute de timisoreni au protestat fata de restrictii si au mers si la locuinta primarului Dominic Fritz pentru a protesta.

Edilul a reactionat, intr-un mesaj pe Facebook.

CITESTE SI: Dominic Fritz, dupa protestul anti carantina de la Timisoara: Nu ma veti intimida! Primarul spune ca manifestantii sunt impinsi de la spate de extremisti. Timisoara nu-i a voastra! 

Am respectat si voi respecta intotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timisoara, orasul libertatii. Dar nu exista libertate fara responsabilitate. Supararea pe masurile luate la nivel national pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru incalcarea regulilor si terorizarea unui intreg oras in miez de noapte. Este evident pentru toata lumea ca prin actiunea de noaptea trecuta, desfasurata concomitent in mai multe orase din tara, s-a incercat provocarea si intimidarea cetatenilor, dupa un an de sacrificii”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook, luni.

Edilul a afirmat ca increderea primita de la timisoreni a deranjat grupuri de interese si a sustinut ca nu va fi intimidat.

Stiu ca increderea pe care am primit-o de la timisoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparenta la care lucram in Primaria Timisoara ii sperie pe multi. Rezultatul: aceiasi oameni care recent clamau ca nu locuiesc in Timisoara, s-au adunat noaptea trecuta in fata casei mele pentru a ma injura. Nu ma vor intimida. Aceste persoane nu isi doresc un dialog. Sunt impinse de la spate de niste extremisti care declara public ca doresc libertate pentru toti, dar in acelasi timp promoveaza un discurs violent, xenofob si antieuropean – adica profund anti-timisorean. Nu, Timisoara nu-i a lor”, a mai scris Fritz.

Dominic Fritz a adaugat ca rata de infectare la Timisoara este in scadere.

Desigur, este legitim sa dezbatem meritele, avantajele sau dezavantajele noilor masuri restrictive introduse la nivel national. Dar pandemia nu va fi invinsa nici prin scandari in miez de noapte, nici prin promovarea unor teorii ale conspiratiei, nici prin atacuri personale. O vom invinge prin respectarea masurilor de distantare, prin purtarea mastii si prin vaccinarea masiva. Rata de infectare la Timisoara a inceput sa scada, iar judetul Timis are acum sansa de a deveni primul din tara in care se realizeaza imunizarea colectiva. Este momentul sa aratam prin actiunile noastre ca Timisoara este acel oras unde bunul simt si ratiunea si-au facut casa, iar discursurile care invrajbesc si divizeaza nu isi au locul”, a mai scris Fritz.

Rata de infectare la o mie de locuitori, in judetul Timis, era luni de 5,98 cazuri la o mie de locuitori, iar in Timisoara este de 7,96 cazuri la mie.

Exit mobile version