Opinia Timisoarei

Mii de oameni din nou in strada la Timisoara! Continua protestul fata de amnistie si gratiere. FOTO

TIMISOARA. Mii de timisoreni au iesit in Piata Victoriei si intr-o noua zi de proteste fata de modificarile privind amnistia si gratierea, pe care vrea sa le faca Guvernul si care ar salva o multime de politicieni, functionari sau oameni de afaceri condamnati, aflati in procese ori in anchete.

CITESTE SI: Timisul, in topul judetelor in care se traieste cel mai bine 

Va reamintim, joia trecuta, peste 1000 de oameni au fost in centrul Timisoarei, alaturandu-se romanilor din alte orase care au decis sa protesteze fata de aceste proiecte pentru ca, spun ei, in acest fel, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu sau Gabriel Oprea s-ar numara printre beneficiarii acestor modificari ale legii.

Astazi, in Piata Victoriei s-au adunat, in jurul orei 18.30, aproximativ 1000 de oameni de diferite varste, inarmati cu bucati de hartie pe care au inscris cateva lozinci.

Oamenii striga impotriva lui Dragnea, impotriva premierului Grindeanu si a ministrului Justitiei Iordache.

Protestatarii bat din picioare si spun ca poate asa vor fi auziti la Palatul Victoria. Mai mul, in aceasta seara ei au cerut la Timisoara organizarea unui referendum care sa decida daca poporul vrea sau nu modificarea COdului Penal si legea gratierii.

Pana la aceasta ora peste 1500 de timisoreni au iscalit Petitia pentru statul de drept. Prin acest inscris, protestatarii vor sa arate ca se impotrivesc schimbarii legilor in favoarea politicienilor

UPDATE: Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, s-a alaturat si el protestului. A sosit in Piata Victoriei inainte de ora 19.00 si s-a asezat intr-o zona laterala, de unde asculta scandarile oamenilor. Sunt aproximativ 3000 de protestatari, conform reprezentantilor jandarmeriei.

Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta! Dragnea, nu uita, vine si ziua ta! Timisoara cere fara gratiere!, DNA, sa vina sa ii ia! Legea gratierii, rusinea tarii!, Pentru hotie sa stea la puscarie! Jos Guvernul! Asta au scandat in piata cei peste 3000 de timisoreni iesiti la protest.

UPDATE: In jurul orei 19.00, timisorenii, in jur de 4000, au pornit in mars spre sediul Prefecturii Timis. Alaturi de ei a fost si primarul Nicolae Robu care s-a alaturat protestului inca din Piata Operei.

UPDATE: Coloana de manifestanti s-a oprit pentru scurta vreme in fata sediului DNA Timisoara, unde oamenii au scandat lozinci de sustinere pentru institutie si pentru procurorul sef Laura Codruta Kovesi.

In jurul orelor 20.30, protestatarii au inceput sa se retraga. Au convenit sa se reintalneasca in centrul Timisoarei, cel mai probabail duminica viitoare. Adunarea va fi anuntata din timp pe Facebook.

CITESTE SI: Cluburi, AMENDATE pe banda rulanta la Timisoara! Ce probleme au fost descoperite? 

Astfel de manifestari mai au loc, duminica seara, si in alte orase din tara, printre care Bucuresti si Cluj Napoca.

La Bucuresti protesteaza peste 20.000 de oameni. In mijlocul participantilor la protest s-a aflat pentru scurta vreme si presedintele Klaus Iohannis.

 

Exit mobile version