Opinia Timisoarei

Sute de elevi vor invata dupa-amiaza la Timisoara si in noul an scolar, primaria nu a reusit sa rezolve problema spatiilor. Incep controalele in unitatile de invatamant

TIMISOARA. Nici anul acesta nu a fost rezolvata problema spatiilor insuficiente din scolile din Timisoara, astfel ca sute de elevi vor face cursuri dupa-amiaza, dar si in containerele transformate in sali de clasa si amplasate in curtile unitatilor de invatamant. Primaria Timisoara nu a reusit sa gaseasca solutii pentru ca toti copiii sa mearga la scoala dimineata, insa Dominic Fritz se lauda pe Facebook in urma cu cateva saptamani ca a reusit sa vopseasca gardul uneia dintre scoli si cateva alei, postare care a iscat vii reactii in randul opiniei publice.

CITESTE SI: Subprefectul de Timis Sorin Ionescu: Sa vii sa te lauzi ca in 4 luni de zile ai vopsit garduri, ai amenajat alei si ai facut cateva reparatii in scoli e doar campanie de imagine a primarului Dominic Fritz

CITESTE SI: Cel putin 10 scoli din Timisoara si din judet trec la catalogul electronic, in anul scolar viitor

Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Timis, cel putin 8 unitati de invatamant din Timisoara vor fi nevoite sa organizeze cursuri in doua schimburi, si, cel mai probabil, elevii din ciclul primar vor fi cei care vor invata dupa amiaza.

Cele mai aglomerate unitati de invatamant din Timisoara sunt aceleasi ca in fiecare an, Colegiul Banatean, care este si cea mai mare scoala din judet, Moisil, Carmen Sylva, Loga, Generala 30, Generala 24, Generala 19. Sunt foarte aglomerate, nu avem spatii pentru unitatile de invatamant. Unele scoli vor fi nevoite sa faca ore dupa amaiza. Cel putin in 8 scoli se vor face cursuri si dupa amiaza. De obicei clasele a III-a, a IV-a faceau dupa amiaza. Fiecare scoala va decide cum se organizeaza, din acest punct de vedere„, a precizat Cosmin Hogea, inspector adjunct al ISJ Timis.

Ca de fiecare data, inainte de inceperea anului scolar, echipe mixte de inspectori vor merge in scoli pentru a face controale si a verifica modul in care acestea sunt pregatite pentru a-si primi elevii.

In aceasta perioada, impreuna cu celalalte institutii care se ocupa de asta, vom face controale in unitatile de invatamant, pentru verificarea modului in care asteapta inceputul de an scolar. Tematica de control a fost transmisa unitatilor de invatamant. Saptamana viitoare, impreuna cu DSP, vom face echipe mixte, care vor verifica situatiile de avizare din fiecare unitate de invatamant.

Facem si o analiza sa vedem starea exacta a containerelor. Din cate stiu, sunt aproximativ 20, stiu ca au mai cerut mai multe unit de invatamant astfel de containere, dar nu cred ca au venit. Saptamana viitoare vom avea exact cifrele„, a adaugat Cosmin Hogea.

Va reamintim, anul scolar 2022-2023 va incepe in 5 septembrie si va fi structura, in premiera, in 5 module intercalate cu vacante scolare.

Exit mobile version