Opinia Timisoarei

S-a semnat contractul cu un furnizor de gaz pentru Timisoara pe 3 zile, cu posibilitate de prelungire. Se vor incalzi caloriferele in cateva ore

TIMISOARA. Tinmar Energy, furnizor OMV Petrom, va livra in solutie de avarie gaz catre Colterm si astfel se vor incalzi caloriferele in Timisoara, conform unor surse opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: Dominic Fritz, prima reactie dupa moartea unui timisorean care se incalzea la aragaz pentru ca era frig in casa: ‘E absolut oribil, nu am toate datele despre acest deces, dar sunt foarte miscat’. Nu stie cand vom avea caldura in calorifere la Timisoara 

A fost deja semnat contractul pentru 3 zile, pana in 1 noiembrie la ora 7.00 dimineata,  si transferati banii in cont, in avans, pentru ca firma sa inceapa livrarea de indata. In aceste momente, se pun la punct detaliile intelegerii intre Tinmar Energy si Delgaz Grid pentru transportul combustibilului prin retea, insa aceasta reprezinta doar o formalitate.

De la 1 noiembrie, contractul ar putea fi prelungit, iar conform unor norme, acesta va trebui sa ramana in vigoare pana in primavara. Aceleasi surse sustin ca s-a cazut la o intelegere in acest sens.

Va dura insa cateva ore pana cand se vor incalzi caloriferele celor peste 50.000 de abonati ai companiei de termoficare in Timisoara care au ramas in frig inca de marti la amiaza cand E.On a decis sa inchida robinetul, intrucat are o datorie de recuperat de peste 76 de milioane lei.

Un anunt oficial legat de iscalirea noului contract cu furnizorul de gaz ce va asigura pentru o perioada livrarile catre Colterm la Timisoara, in varianta de avarie, pentru a arde carbunele, e asteptat in cel mai scurt timp de la Primaria Timisoara.

CITESTE SI: Explicatiile lui Dominic Fritz pentru frigul ce continua in casele timisorenilor si in spitale dupa ce nu a incheiat contractul cu furnizorul de gaz pentru Colterm. Intre timp, un om a murit pe cand se incalzea la aragaz 

CITESTE SI: Primele victime ale frigului din case la Timisoara? Un barbat a murit, iar fiica lui s-a intoxicat in apartamentul racordat la Colterm. Se incalzeau la aragaz 

CITESTE SI: Caloriferele sunt reci la Timisoara. Ministrul Energiei: Problema caldurii nu e rezolvata. Administratia Fritz n-a semnat contractul cu furnizorul de gaz 

PSD a cerut intre timp demisia edilului.

CITESTE SI: Consilierul Radu Toanca: Dominic Fritz – demisia urgenta! Marketingul politic si minciunile pe Facebook ucid oameni! 

Va reamintim, miercuri, Dominic Fritz anunta reusita unor negocieri cu un nou furnizor de gaz temporar pentru Colterm, intr-o solutie de avarie, sustinand ca avea sa revina caldura in locuinte si spitale, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Intre timp, s-a produs si o tragedie. Un barbat a murit, iar fiica acestuia a ajuns intoxicata la spital, dupa ce s-au incalzit la flacara aragazului in apartamentul lor racordat la Colterm, in zona Kiriac din Timisoara. Detalii mai jos!

CITESTE SI: Primele victime ale frigului din case la Timisoara? Un barbat a murit, iar fiica lui s-a intoxicat in apartamentul racordat la Colterm. Se incalzeau la aragaz

UPDATE: Dominic Fritz confirma informatiile opiniatimisoarei.ro.

Primarul Timisoarei Dominic Fritz vine sa confirme informatiile opiniatimisoarei.ro. Acesta a facut o postare pe pagina sa de Facebook.

Acum câteva minute un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat și Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore până când acest lucru se va simți în calorifere. Mulțumesc companiilor implicate, ministrului Energiei, Virgil Popescu, și tuturor celor care ne ajută în această criză.
Din păcate asta este doar o soluție temporară. Noul furnizor a acceptat să semneze acest contract doar până luni, 1 noiembrie, ora 7, iar deoarece cantitatea de gaz este limitată sistemul va funcționa doar la un nivel minim. (…)
După mai multe săptămâni de discuții și negocieri cu toți mari furnizori de gaz și câteva companii mai mici din România, constat că dezorientarea din piața de gaz este enormă și de abia începem să realizăm magnitudinea crizei energetice în România… Timișorenii au suferit destul în ultimele zile„, a anuntat pe pagina sa de Facebook primarul Dominic Fritz.

Exit mobile version