Opinia Timisoarei

Surpriza pe piata imobiliara din Timisoara, in plina pandemie de coronavirus. Ce se intampla cu preturile la apartamente

TIMISOARA. Uimitoare situatie pe piata imobiliara din Timisoara, dar si din intreaga tara. Starea de urgenta instituita in contextul raspandirii infectiilor cu noul coronavirus nu a avut, pana in momentul de fata, un efect transant asupra preturilor de pe piata rezidentiala.

CITESTE SI: Medici din Timisoara, detasati in focarele de infectie de la Arad si Deva, pentru a ajuta la combaterea coronavirusului 

Astfel, Indicele Imobiliare.ro a consemnat, in martie, un avans de 1,8% la nivel de tara – marja de crestere comparabila cu cea din februarie, anume 1,6%. Suma medie ceruta pentru un apartament, fie el vechi sau nou, a ajuns, astfel, la 1.391 de euro pe metru patrat util la finele lui martie (fata de 1.367 de euro pe metru patrat in februarie).

La Timisoara, la fel ca in februarie, in martie, preturile apartamentelor au continuat sa creasca. Astfel, suma medie solicitata pentru o locuinta s-a majorat cu 1,4%, fiind comparabila cu cea anterioara, respectiv 1,3%.
Apartamentele vechi de pe piata din Timisoara s-au scumpit in ultimele 31 de zile cu 1,6%, de la 1.295 la 1.316 euro pe metru patrat util. Locuintele din cadrul noilor ansambluri rezidentiale, pe de alta parte, s-au apreciat cu 1%, de la 1.281 la 1.294 de euro pe metru patrat util.

 

Exit mobile version