Opinia Timisoarei

Surpriza pe Aeroportul International Timisoara de 1 Martie

TIMISOARA. Venirea primaverii va fi sarbatorita si la Aeroportul International Timisoara!  Potrivit traditiei, in 1 Martie, pasagerele care vor avea ocazia sa calatoreasca cu avionul vor primi simbolul primaverii, martisorul, oferit in dar de administratia Aeroportului International Timisoara, precum si de institutiile care isi desfasoara activitatea in aeroport, Politia Transporturi Aeriene si Politia de Frontiera.

De asemenea, doamnele si domnisoarele care se vor afla la volanul masinii si vor ajunge in parcare pe tot parcursul zilei de duminica, vor beneficia de un cadou din partea administratiei Aeroportului: parcarea gratuita.

Aeroportul International Timisoara doreste sa promoveze traditiile romanesti pentru ca acestea nu trebuie pierdute. Martisorul este un simbol care trebuie cunoscut si de straini, suntem convinsi ca pasagerele care il vor primi in 1 martie din partea administratiei aeroportului, il vor aprecia si poate chiar vor povesti despre aceasta traditie prietenilor de peste hotare”,  a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.

Martisorul dateaza din vremea dacilor, iar cele doua fire rasucite colorate in alb si rosu simbolizau triumful binelui asupra raului, al verii asupra iernii, al luminii asupra intunericului. Cu timpul, snurului i s-au adaugat diferite amulete, monede din metal sau obiecte de ceramica. Snurul era legat la mana, prins in piept si purtat pana cand infloreau copacii. Atunci se lega de ramurile unui pom fructifer plin de flori pentru a aduce belsug in casele oamenilor. Se zice ca daca cineva isi pune o dorinta in timp ce atarna martisorul de creanga copacului, aceasta se va implini numaidecat. In prezent, martisorul este daruit fetelor si femeilor si purtat intreaga luna martie.

Exit mobile version