Opinia Timisoarei

Surpriza in prima zi in care vaporasele au facut transport in comun la Timisoara. Cati calatori au urcat la bord

TIMISOARA. Surpriza pentru reprezentantii Serviciului de Transport Public din Timisoara, joi, in prima zi in care vaporasele au circulat in regim de transport in comun.

CITESTE SI: Premiera pentru Timisoara. A devenit primul oras din Romania cu transport public pe apa. Mergem cu vaporasele si la serviciu. Ce spun primii calatori? Foto si video 

Numarul celor care au ales sa calatoreasca pe apa a depasit cu mult asteptarile.

Datele au fost centralizate de reprezentantii STPT la finalul zilei de 4 octombrie, intrucat a fost numarat fiecare calator care a urcat in vaporete de la 7.30 dimineata si pana la incheierea programului, la orele 18.00.

Sunt foarte incantat ca cetatenii din Timisoara au imbratisat acest nou mijloc de transport, vaporasele. In prima zi in care s-a facut transport in comun cu vaporasele am avut un numar de 655 de calatori. Urmeaza ca in curand sa avem si graficele cu statiile in care au urcat si au coborat cei mai multi dintre calatori„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Nicolae Bitea, directorul STPT.

CITESTE SI: Confuzie mare in privinta numelor statiilor de vaporase la Timisoara. A aparut ‘traducerea’ denumirilor pentru calatori 

Va reamintim, joi dimineata la ora 7.30 a pornit prima cursa cu vaporasul in regim de transport in comun la Timisoara.
3 vaporase vor circula de luni pana vineri, de-a lungul canalului, in intervalul 7.30-18.00, intre cele 9 statii. Celelalte 4 ambarcatiuni raman de rezerva.

Pretul unui bilet este de 1 leu, insa timisorenii care au gratuitati la transportul in comun au si pe vaporase. Tichetele vor putea fi cumparate de la chioscuri, dar si direct pe ambarcatiuni de la un angajat taxator.

In weekend, vaporasele vor avea program de plimbare, nu de transport public in comun.

Vaporasele de pe Bega au fiecare cate 50 de locuri, aer conditionat si veste de salvare. Circula cu cel mult 12 km pe ora, iar in dreptul podurilor viteza va fi redusa la doar 5 km/h. Un traseu complet dureaza aproximativ o ora, din zona Solventul si pana la Uzina de Apa.

Programul de circulatie al vaporaselor poate fi gasit in cele 9 statii de pe malurile canalului Bega, dar si pe site-ul STPT.

 

Exit mobile version