Opinia Timisoarei

Super-veste pentru Timisoara! O zona din oras se inchide traficului, iar oamenii se vor putea da in tihna cu bicicleta, rolele sau skateboardul. Va fi si pista pentru alergat

TIMISOARA. Vesti bune pentru iubitorii de miscare din Timisoara! Autoritatile locale vor sa inchida circulatia in jurul Stadionului Dan Paltinisanu si sa amenajeze zona pentru ca timisorenii sa poata alerga sau sa se poata plimba in tihna, fie pe jos, fie cu rolele, bicicletele, skateboardurile sau trotinetele. Cu aceasta ocazie vor disparea si cursele ilegale de masini care se organizeaza in zona.

Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara a aprobat deja inchiderea circulatiei in jurul stadionului. Urmeaza acum ca reprezentantii primariei sa stabileasca exact ce investitii se vor face in zona. Initial, au avut in vedere si amenajarea unei piste pentru alergat din tartan, insa nu au suficiente fonduri, ne-a dezvaluit primarul Nicolae Robu.

„Nici nu am stabilit inca toate detaliile pentru amenajari. Eu i-am spus directorului Directiei Tehnice, Culita Chis, sa puna in discutie in Comisia de Circulatie aceasta idee. Ar fi pacat sa nu valorificam acea zona pentru plimbari si alergari linistite, pe jos sau cu bicicleta. Si pentru skateri, pentru role… am vorbit generic momentan. O sa amenajam tot ce este in jurul stadionului, dar inca nu am stabilit detalii. Trebuie sa vedem si cat ne costa, la un moment dat am avut in vedere ca pentru alergare sa facem si o pista cu tartan, dar pana la urma nu o sa o facem asa, ne costa prea mult, va ramane in perspectiva. Deocamdata o sa facem doar cu bitum, cel mai probabil”, a declarat Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Parcarea din fata stadionului va fi si ea reamenajata. Specialistii primariei o vor redesena insa, pentru ca masinile sa nu mai ajunga in zona de… promenada.

„Parcarea din fata stadionului nu dispare, ramane, dar vom face alte accese. Se va inchide circulatia in jur. Am avut in vedere doua lucruri: sa asiguram conditii pentru cei care vor un loc unde sa poata sa alerge, sa se plimbe, sa se dea cu rolele, cu trotinete, cu monocicluri, cu skateboard, in tihna. Nu vrem nicidecum sa ramana un loc al celor care fac intreceri ilegale cu masinile”, a mai spus primarul Nicolae Robu pentru opiniatimisoarei.ro.

Ramane de vazut cat de repede vor reusi reprezentantii Primariei Timisoara sa faca amenajarile dorite si daca, intr-adevar, pe viitor, Timisoara va avea si o pista de atletism cu tartan, pentru ca pasionatii de miscare sa poata alerga in conditii moderne.

____________

UPDATE: Ce se intampla cu locurile de parcare de langa stadion?

Primarul Nicolae Robu a revenit cu detalii despre proiectul pentru reamenajarea zonei din jurul Stadionului Dan Paltinisanu. Locurile de parcare vor fi rearanjate.

„Vom interzice traficul auto in jurul stadionului. Com amenaja, circular, pista de alergare, pista de dat cu rolele, cu trotineta, cu monociclul, cu skateboardul, fiecare cu ce doreste, pista de biciclete, avem 6 metri latime in aceste scopuri, si, in plus, va fi si un trotuar pentru plimbare, pentru mers normal. Parcarea actuala va fi regandita in partea de nord, inspre Novatim, in corelatie si cu noul sens giratoriu care se amenajeaza acolo, la capatul strazii Podeanu, care este in curs de largire la 4 benzi”, a explicat Robu.

Potrivit edilului-sef, va fi regandita si parcarea mare, aflata in partea dinspre poarta E a stadionului. Accesele vor fi cu totul altfel fata de cum sunt acum, explica Robu.

„Totul va fi redefinit. Credem ca, in loc sa aiba loc acolo curse de masini si curse de motociclete, e mult mai sanatos, mult mai civilizat, mult mai benefic, sa facem ceea ce am explicat. (…) Totul va fi bitum in aceasta etapa, pentru ca altfel ar trebui sa facem un proiect de investitii, ca sa punem tartan. Asta in perspectiva, vom avea un proiect de investitii, oricum tartanul necesita un suport. Acum facem suportul, ceea ce ne permite ca, pe viitor, probabil la anul, sa punem tartan. Vor fi marcaje, culori diferite, inca nu este gata proiectul”, a mai spus edilul.

Primarul Timisoarei spune ca in aceasta saptamana va fi definitivat proiectul, lucrarea urmand sa fie efectuata de societatea care se ocupa de reparatiile strazilor din zona. Odata gata proiectul vor putea incepe si lucrarile.

Exit mobile version