Opinia Timisoarei

Suntem in Schengen aerian si maritim. Primii pasageri care au trecut fara control de frontiera pe Aeroportul Timisoara. Video

TIMISOARA. Romania este oficial în spaţiul Schengen. Primii pasageri care au aterizat imediat după miezul nopţii pe Aeroportul International Timisoara nu au mai stat la cozi în faţa ghişeelor pentru controlul paşapoartelor. Au ramas, însă, filtrele de securitate. La îmbarcare, vor fi controlate buletinele sau paşapoartele pentru a confirma identitatea pasagerului care deține biletul.

Primii pasageri din spaţiul Schengen, care au aterizat la Timisoara au venit de la Bergamo si Munchen. Au fost intampinati de politistii de frontiera: „Bine aţi venit! De astazi, nu se mai efectueaza controlul de frontiera pentru cetatenii care calatoresc pe cale aeriana, intre statele membre ale spatiului Schengen„.

VIDEO: George Stefanita

Va reamintim, vineri, la Timisoara a fost inaugurat noul Terminal Schengen de Plecari Externe, iar cel de Sosiri Externe este functional din 2021.

CITESTE SI: Noul Terminal Schengen de Plecari Externe care poate opera simultan 8 avioane, are 18 ghisee de check-in si capacitate de procesare de 800 de pasageri pe ora. Cea mai moderna aerogara din Romania, inaugurata la Aeroportul Timisoara. Video 

Exit mobile version