Opinia Timisoarei

Sunt gata liniile de tramvai si trotuarele si avanseaza lucrarile la drum pe Calea Stan Vidrighin din Timisoara. Ultimele imagini de pe santier

TIMISOARA. La aproape un an de cand s-a dat startul lucrarilor de modernizare pe strada Stan Vidrighin (fosta Calea Buziasului), conform reprezentantilor primariei, santierul a ajuns la peste 60%.

Pana acum, s-au facut o serie de lucrari, iar unele etape din proiect au fost deja finalizate. Este vorba despre liniile de tramvai, care au fost montate pe lungimea intregului bulevard, dar si despre trotuarele de pe partea stanga a strazii, dinspre AEM spre zona Banatul. De asemenea, pana in zona centrului comercial de pe partea dreapta a strazii a fost realizat trotuarul si a fost montat in intregime sistemul de iluminat public.

Conform reprezentantilor Primariei, toate lucrarile edilitare din subteran au fost deja realizate, iar in prezent muncitorii sunt concentrati pe partea de la suprafata, unde urmeaza sa fie continuate lucrarile la portiunile de drum si trotuare care inca nu au fost realizate.

Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.

Termenul de executie a lucrarii pe Stan Vidrighin este de 36 de luni, din care primele 6 au fost alocate proiectarii, iar restul de 30 sunt pentru executia efectiva. Astfel, pana in toamna anului 2024 se va lucra pentru inlocuirea a 1,81 km linie dubla de tramvai, reablitarea a 30.000 de metri patrati de carosabil si a peste 7.000 de metri patrati de trotuare. De asemenea, la final vor fi amplasate 10 statii de tramvai si in zona vor fi amenajati 12.000 de metri patrati de spatiu verde.

Valoarea investitiei se ridica la 18 milioane de euro.

 

Exit mobile version