Opinia Timisoarei

‘Sunt controlor de trafic intr-o gara din Londra, dar sunt nascut si crescut la Timisoara’. Interviu in EXCLUSIVITATE opiniatimisoarei.ro cu viitorul deputat de Timis din partea AUR, Ciprian Titi Stoica. Se intoarce acasa dupa 10 ani petrecuti in Anglia pentru a fi parlamentar

TIMISOARA. Surpriza uriasa a Alegerilor Parlamentare 2020, de duminica, este Partidul AUR, infiintat in urma cu un an, la 1 Decembrie 2019, la Alba Iulia. Avand in vedere rezultatul scrutinului electoral din 6 decembrie, Partidul AUR va avea un deputat, in Timis, pe Ciprian Titi Stoica, un roman stabilit de 10 ani la Londra. Acum se va intoarce acasa pentru a ocupa postul de parlamentar.

Liliana Iedu, redactor OpiniaTimisoarei.ro, a stat de vorba cu Ciprian Titi Stoica, imediat ce rezultatele au aratat ca va ajunge deputat in Parlamentul Romaniei.

Cine sunteți, domnule Stoica?
– Sunt un om sincer si onest. Sunt plecat de 10 ani din tara, iar in acest moment ma aflu intr-un tramvai din sudul Londrei, ma intorc de la Ambasada Romaniei, unde a fost organizata sectia de votare. Candidatura mea la Parlament a fost pur si simplu rodul hazardului. Sunt coordonator AUR pe Marea Britanie. Am fost propus de colegii mei de aici sa candidez la alegerile parlamentare si initial am spus ca nu vreau. Am zis de la inceput ca imi asum o candidatura, daca nu exista o optiune mai buna. Colegii din filiala Timis probabil ca au cantarit si au ajuns la aceasta solutie. Asa am ajuns pe listele partidului la aceste alegeri.

CITESTE SI: Rezultate finale Alegeri Parlamentare 2020. Cine a castigat in fiecare localitate din Timis 

CITESTE SI: Rezultate finale Alegeri Parlamentare 2020 in Timisoara. USR PLUS a obtinut 41,2% din voturi. Cate au luat cei de la AUR 

De cand sunteti membru in partid?
– De la inceput, de la infiintare. Am fost alaturi de George Simion in campania de europarlamentare. Am fost cu el in Valencia, faceam parte din Diaspora europeana – unul din organizatorii protestului  din10 august. Acest grup a decis sa il sprijine pe Simion. La 1 Decembrie 2019 ne-am lansat la Alba Iulia, dar platforma Romania Mare in Europa s-a cristalizat dupa europarlamentare. Avand in vedere ca mai multi activisti civici i-am spus lui Simion ca nu se poate schimba nimic din mediul civic, cheia este sa accezi in forul legislativ, cu o platforma. Atunci s-a luat decizia infiintarii unui partid, pe modelul Partidului Conservator din Marea Britanie. Usor-usor s-au adunat in jurul acestui proiect activisti civici care au fost in platforma unionista, cei care au militat pentru familie, si asa mai departe.

Va intoarceti acasa?
– Casa mea e in Timis, sunt nascut si crescut la Timisoara. Am parasit Timisoara pe 14 februarie 2010 si am tinut mereu contactul cu tara mea. Mama locuieste in Timisoara, sora mea e plecata in Italia cu familia. Ei nu cred ca se mai intorc, nici noi nu aveam de gand. Reticenta mea a fost legata de faptul ca sotia nu a fost de acord sa se intoarca, pentru ca de fiecare data cand ne-am intors nu ne-a placut ce am gasit. Aici avem o viata buna si linistita. Tot ce vedem de aici arata ca nu e un mediu sanatos acasa, dar pana la urma viata ne intoarce acasa. Oricum, ne gandeam sa luam o decizie, daca sa ne intoarcem acasa sau nu, avand in vedere ca fiul nostru are 4 ani. Am zis ca pentru viitorul lui sa nu il mutam dintr-un sistem de invatamant in altul.

 

Cu ce va ocupati la Londra?
– Sunt cel mai inalt grad intr-o statie de tren, sunt omul bun la toate. Sunt sef de echipa, stiu sa fac de toate, si pe partea de bilete, de acces la porti, si, mai nou, controlor de trafic. Locuiesc la 3-4 minute cu masina… asa suntem noi romanii saritori… daca am vazut ca s-a intamplat un incident, m-am urcat in masina si m-am dus. Inainte am lucrat in domeniul de securitate, un fel de politist de proximitate privat. Patrulam in cartierele rau famate. Am lucrat si in bucatarie, barman, la curatenie in restaurante si hoteluri. Am mai lucrat ca sofer livrator la un mare lant de farmacii. In 2011 am vazut ca in domeniul de securitate sunt joburi si am decis sa imi iau licenta si am avut noroc chiar inainte de Olimpiada (Jocurile Olimpice d ela Londra, n.r.). Pentru simplu fapt ca vorbeam engleza si am fost vigilent si am venit cu solutii, m-au pus sef peste agentii de paza. Dupa aceea m-au vazut cei de la firma asta de paza si am lucrat pentru ei vreo 3 ani. As fi ramas, ca urma sa ma avanseze, dar lucram de la ora 14.00 la 5.00. Era mai complicat, avand in vedere ca am un copil mic pe care abia daca apucam sa il vad. Am decis sa imi urmez un vis din copilarie, am fost intotdeuna fascinat de trenuri. Am zis ca e ok pentru mine sa lucrez in statia de tren, mai ales ca sunt si aproape de casa. Programul este de 35 de ore pe saptamana , deci practic lucrez patru zile pe saptamana.

Sa ne intoarcem la Partidul AUR, cati membri are in Timis? Cine se afla la conducere?
– E o miscare populara si a fost cu cenzura din partea mass media. Abia am capatat minutele alocate pentru fiecare competitor, cred ca tuturor le-a fost frica si de aceea am fost atacati. Avem structura de Timis. Mihai Negoescu, cel care a fost antrenorul lotului olimpic de matematica, a fost in PRM, sotia lui a fost diriginta mea la Loga, el este presedintele AUR in Timis si secretar general la nivel national. Am avut o afacere impreuna si ne cunosteam de mai multa vreme, am zis sa il cooptez si sa ma folosesc de capacitatile lui organizatorice. Pe modelul propus de el, asa s-au dezvoltat toate filialele din tara.

Ciprian Titi Stoica are 38 de ani, este casatorit si are un copil.

CITESTE SI: Harta Romaniei politice pentru urmatorii patru ani, dupa Alegerile Parlamentare 2020 

Va reamintim, Alianta pentru Unirea Romanilor este un partid condus de George Simion, cel care deschide si lista de la Senat, si Claudiu Tarziu, cel care este primul pe lista pentru Camera Deputatilor. Partidul a fost infiintat pe 1 decembrie 2019, de catre George Simion, dupa ce acesta candidase ca independent la Alegerile europarlamentare de anul trecut. Partidul are filiale in 22 de tari din Europa si America de Nord.

Formatiunea este caracterizata ca fiind un partid conservator, patriot, nationalist si unionist si a reusit sa se inscrie la aceste alegeri cu candidati din Diaspora si in toate judetele tarii.

Exit mobile version