Opinia Timisoarei

Suma uriasa de bani descoperita in casa medicului Emil Urtila, vizat de perchezitiile facute la Timisoara si Arad in Dosarul ‘Diplome de licenta fara studii’

TIMISOARA. Peste 100 de perchezitii au avut loc miercuri dimineata la profesori si studenti de la doua universitati, suspectati de fapte de coruptie.

CITESTE SI: Perchezitii la Timisoara si Arad! Ce medic faimos e vizat? FOTO si VIDEO! 

Parchetul instantei supreme precizeaza ca in universitatile Vasile Goldis si Aurel Vlaicu din Arad s-au constituit retele infractionale din care faceau parte cadre didactice, secretare si alte categorii de personal nedidactic, precum si fosti absolventi, cu rolul de a intermedia traseul banilor de la student la profesor/informaticieni contra unor comisioane in vederea promovarii frauduloase a examenelor de catre studenti.

Unii studenti straini, inscrisi la grupe ce urmeaza cursurile in limba romana, nu cunosc/nu inteleg limba romana si totusi sunt promovati, in schimbul unor sume de bani, la toate examenele anuale, spun procurorii.

Conform acestora, in urma cercetarilor s-a stabilit ca in schimbul unor sume de bani studentii primeau in timpul examenelor sustinute on-line raspunsurile corecte la testele grile, acestea fiindu-le trimise pe telefoanele mobile de catre informaticienii institutiei de invatamant, prin mesaje text (SMS).

De asemenea, era modificata nota de examen in sensul maririi acesteia, prin accesarea ilegala de catre informaticienii din respectivele institutii a softului creat pentru evidenta situatiilor scolare, avand drept consecinta promovarea.

Procurorii spun ca informaticienii intrau in contul electronic al studentului si modificau raspunsurilede la examen in testul on-line astfel incat studentul sa fie declarat promovat de catedra.

Totodata, studentii cumparau direct de la profesori lucrari de licenta gata elaborate, in format electronic, inclusiv prezentari in format power point necesare pentru sustinerea lucrarii in fata comisiei de examinare.

CITESTE SI: Hot de biciclete, prins in actiune LIVE la Timisoara! VIDEO! 

Un faimos medic din Timisoara, cadru didactic colaborator la Universitatea Vasile Goldis, profesorul Emil Urtila e vizat de perchezitiile procurorilor.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, in locuinta din Timisoara a profesorului Urtila  s-au gasit 200.000 de euro, precum si liste cu nume ale unor studenti.

Politistii si procurorii au descins in aceasta dimineata atat acasa la profesor, cat si la clinica medicala pe care acesta o conduce in Timisoara.

Putin inainte de ora 15.00, medicul Emil Urtila a fost condus la audieri la Arad, unde vor ajunge 30 de suspecti.

Cercetarile continua.

UPDATE: Decizie in Dosarul Diplome de licenta fara studii, dupa perchezitiile din Timisoara si Arad! Cati bani au gasit anchetatorii in casele suspectilor? 

Exit mobile version