Opinia Timisoarei

Suma fabuloasa investita in oraselul ca-n filme de la Iulius Mall Timisoara. Vom avea cea mai inalta cladire din Romania in OpenVille. Cand va fi gata?

TIMISOARA. Dupa cum opiniatimisoarei.ro a anuntat deja, cel mai mare centru comercial din Timisoara va fi transformat intr-un complex ca-n filme, cu multiplex, piata de produse organice, sala de congrese, cafenele, restaurante, puburi, gradini suspendate, acoperisuri verzi, carusel, patinoar… si nu numai. O investitie de peste 220 de milioane de euro, anunta reprezentantii Iulius Mall.

Compania Iulius Management Center va investi peste 220 milioane de euro intr-un proiect multifunctional de regenerare urbana, care va deveni un reper pentru dezvoltarea durabila a Timisoarei. Creat dupa conceptul „lifestyle center”, Openville va reuni functiuni de office, retail, parc si entertainment. Investitia reprezinta cea mai mare infuzie de capital privat in sectorul de real estate din vestul tarii, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, dupa ansamblul urbanistic Palas Iasi.

CITESTE SI: Noi imagini cu complexul ca-n filme ce va ‘rasari’ la Iulius Mall Timisoara! Se face primul pas pentru extindere! FOTO!

„Prin Openville, compania Iulius Management Center, specializata in dezvoltarea proiectelor mixte de real estate, continua misiunea inceputa acum 10 ani, la inaugurarea Iulius Mall Timisoara, de a schimba in bine viata comunitatii. Vom crea un spatiu vibrant, ce va transforma Timisoara intr-un oras cosmopolit, pe care locuitorii sai, deschisi spre multiculturalitate, il merita. Totodata, proiectul va dezvolta un pol de business regional, care va stimula cresterea economica si va crea mii de locuri de munca”, a declarat Iulian Dascalu, presedintele grupului de companii Iulius.

Primul concept al proiectului Openville Timisoara a fost creat de compania Jerde din S.U.A., una dintre cele mai mari case de arhitectura si planificare urbana la nivel mondial, cu filiale in Los Angeles, Hong Kong, Amsterdam si Dubai. Adaptarea la conditiile actuale de piata si integrarea conceptului la linia urbanistica a Timisoarei au fost realizate de arhitectul Radu Mihailescu. Arhitectul timisorean a conceput proiectul multifunctional Palas Iasi, premiat in 2013, la Varsovia, cu doua distinctii – „Building of the Year in Southeastern Europe” si „Retail Development of the Year” – oferite de Central & Eastern European Real Estate Quality Awards.

27 de etaje si 155 m! La Timisoara vom avea cea mai inalta cladire din Romania si cel mai mare parc din vestul tarii

Openville va avea o suprafata total construita de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timisoara va fi parte integrata a proiectului. Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri, care, prin arhitectura de inalta clasa si finisajele impresionante, va impune noi standarde pe piata dezvoltarilor office din Romania.

In total, vor fi construite 7 imobile de birouri clasa A, cu o suprafata totala de peste 131.000 mp inchiriabili, printre care si cea mai inalta cladire din Romania. Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinationale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane.

Una dintre principalele atractii ale Openville va fi parcul, cel mai mare din vestul tarii, desfasurat pe o suprafata de peste 55.000 mp, o adevarata oaza de relaxare in aer liber, cu locuri de joaca pentru copii, carusel, patinoar, fantani arteziene, piatete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori si 20.000 de arbusti.

Openville va defini experienta shoppingului la cel mai inalt nivel, completand atractiile oferite de Iulius Mall Timisoara cu un nou mix de branduri, peste 100 de magazine, restaurante si cafenele tematice. Multiplex cu 15 sali de cinema si cel mai mare loc de joaca vor fi alte optiuni pentru petrecerea timpului liber.

O alta premiera o reprezinta zona de fresh market, care va cuprinde restaurante de tip fast food, dar si brutarii, carmangerii si locatii cu produse alimentare naturale.

Openville va include si patru sali pentru evenimente speciale, cu o capacitate totala de 2.500 de persoane, care vor gazdui congrese, seminarii, conferinte de business, intalniri corporate si petreceri private.

Clientii vor beneficia in Openville de 3.750 de locuri de parcare, subterane si supraterane, dotate cu un sistem inteligent de ghidare, care ii va ajuta pe soferi sa gaseasca foarte usor locuri libere.

Lucrarile de constructie vor incepe in aceasta toamna, iar pana la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spatii office. Prima faza de dezvoltare va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.

Exit mobile version