Opinia Timisoarei

Subprefectul de Timis Sorin Ionescu: Sa vii sa te lauzi ca in 4 luni de zile ai vopsit garduri, ai amenajat alei si ai facut cateva reparatii in scoli e doar campanie de imagine a primarului Dominic Fritz

TIMISOARA. Mesaj de revolta al subprefectului de Timis, care a condus ani de zile una dintre scolile de elita ale Timisoarei, Colegiul National Banatean.

Profesorul Sorin Ionescu isi exprima nemultumirea ca reparatiile in scolile din Timisoara sunt doar o spoiala firava ‘trasa in poze’ pentru laudele pe Facebook ale primarului Dominic Fritz. Subprefectul atrage atentia ca totul nu este decat o bataie de joc la adresa elevilor si parintilor din Timisoara care asteptau rezolvarea unor probleme grave din scoli, cum ar fi situatia spatiilor de invatamant ori sistemul de incalzire, nicidecum doar vopsitul unor garduri.

Sistemul educational din Timisoara merita mai mult decat spoiala!
Schimbat si vopsit de garduri, aranjat de alei si poze laudative nu fac mai usoara trecerea prin iarna a elevilor si nici nu aduc transformari majore in infrastructura scolara din Timisoara.
Sa vii sa te lauzi ca in 4 luni de zile ai vopsit garduri, ai amenajat alei si ai facut cateva reparatii in scoli si gradinite in vederea pregatirii anului scolar ce va incepe in mai putin de 2 luni suna a campanie de imagine. A cui? A primarului Dominic Fritz.

Sa vii sa te lauzi ca pentru o perioada de 4 luni de zile ai alocat o suma de sub 1% din bugetul Municipiului Timisoara pentru reparatii in scoli si gradinite ar putea fi numita bataie de joc la adresa sistemului educational si mai ales la adresa elevilor si a timisorenilor.

Asa se intampla cand lucrurile normale ajung sa devina motive de lauda, cand obligatii firesti ale unei administratii „cer” aplauze, intr-un oras de renume, dezvoltat si cu un prestigios nivel universitar. Lucrurile facute doar la suprafata si ‘‘de ochii lumii‘‘ nu vor rezolva problemele extrem de importante cu care se confrunta infrastructura sistemului educational din Timisoara, unde sunt elevi care invata in containere adaptate ca si clase de curs sau sunt elevi inghesuiti in corpuri vechi de scoala, in timp ce o serie de alte cladiri – corpuri de scoala zac dezafectate pe domeniul public.

Rog administratia locala a Timisoarei sa nu mai bage sub pres adevaratele probleme ale institutiilor de invatamant din ograda proprie si sa nu mai piarda timp si bani publici promovand ”realizari” absolut normale. Va asigur ca parintii nu vor aprecia astfel de realizari, atata timp cat copiii lor vor invata in frig sau in conditii vitrege. Ar fi nefiresc ca in septembrie, la inceperea anului scolar, asociatiile de parinti sa fie puse in situatia de a contribui cu bani pentru a oferi conditii normale copiilor lor in calitate de elevi in scoli publice si pentru a acoperi nerealizarile Primariei Timisoara”, a transmis subprefectul de Timis Sorin Ionescu.

Va reamintim, marti, primarul Dominic Fritz a transmis timisorenilor ca se fac reparatii vara asta in 8 scoli si gradinite, precizand ca „chiar saptamana aceasta a fost inlocuit gardul de la PP22 si mai avem putin de lucru la acoperisul de la cladirea de internat a Colegiului Emanuil Ungureanu„.

CITESTE SI: Se fac reparatii in 8 scoli si gradinite din Timisoara, in timpul vacantei de vara. Anuntul Primariei

 

Exit mobile version