Opinia Timisoarei

Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu: Sunt parinti care ascund cazurile de COVID ale copiilor, in loc sa informeze scoala

TIMISOARA. Situatie complicata in scolile din Timisoara si din judet care se confrunta cu tot mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, atat in randul elevilor, cat si in cel al profesorilor.

CITESTE SISubprefectul de Timis Ovidiu Draganescu, infectat cu coronavirus a doua oara: Sunt vaccinat, ma simt bine

CITESTE SI: E nevoie de 70 de milioane de teste cu saliva pentru elevi si angajati din invatamant pana la vacanta de iarna. Cand vor ajunge in scoli si gradinite 

Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu atrage atentia ca adesea testele rapide dau rateuri si este foarte important ca parintii sa anunte scoala si sa ia masuri atunci cand un copil e depistat pozitiv pentru a stavili imprastierea virusului.

Mare atenție la transmiterea virusului prin școli și apoi în familii. Din ce mi s-a relatat, sunt părinți care ascund cazurile de infectare cu Sars-cov2 ale copiilor lor, în loc să informeze la clasă. Copiii au forme mai ușoare, pe care unii părinți le declară ca fiind enteroviroze, deoarece simptomalogiile sunt asemănătoare. Astfel orele vor continua în acele clase, deși ar trebui trecute în online pentru a nu mai infecta alți elevi și pe părinții acestora.
Sper că nu sunt cazuri când aceste lucruri se întâmplă cu acordul cadrului didactic de la clasa respectivă, știut fiind că online-ul nu are mulți adepți pe la noi.
De asemenea, testele rapide pot fi fals negative, ele neavând acuratețea unui test RT-PCR.
În acest context pandemic, iată că ajungem cu multe localități la incidențe de peste 15/000 și nu suntem încă în vârful valului 4„, a transmis subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu.

Va reamintim, rata de infectare cu COVID a ajuns la 10,95 la mie in Timisoara si la 8,70 in judet.

Deocamdata, in 9 scoli si gradinite s-a luat decizia suspendarii tuturor cursurilor cu prezenta fizica. Este vorba de:

Scoala Primara Sinersig, intre 4 si 22 octombrie
Liceul Teoretic Buzias, intre 1 si 10 octombrie
Scoala Gimnaziala Buzias, clasele gimnaziale
Gradinita cu Program Normal Nadrag, intre 4 si 22 octombrie
Gradinita cu Program Prelungit nr.14 Timisoara, intre 4 si 22 octombrie
Gradinita cu Program Saptamanal Timisoara, intre 4 si 22 octombrie
Gradinita cu Program Prelungit nr.22 Timisoara, intre 27 septembrie si 10 octombrie
Gradinita cu Program Prelungit nr. 33 Timisoara, intre 28 septembrie si 11 octombrie
Gradinita cu Program Normal Voiteg, intre 4 si 22 octombrie

Marti s-a inregistrat un focar de infectie cu SARS CoV 2 la Liceul Pedagogic din Timisoara. In mai multe scoli, la clasele in care au fost descoperite cazuri de COVID, copiii au trecut in online.

CITESTE SI: Liceul Pedagogic si o gradinita din Timisoara, intre cele 21 de focare active de COVID. Sunt peste 500 de noi cazuri in Timis, intre care 81 de copii

Exit mobile version