Opinia Timisoarei

Subiectele la Romana la Bacalaureat 2012 au fost publicate! Vezi ce a picat la Limba si Literatura Romana la BAC!

Prima proba scrisa a examenului de Bacalaureat 2012, primele emotii puternice pentru absolventi. Proba de Limba si Literatura Romana a dat ceva batai de cap unora dintre liceeni. Vezi ce subiecte au picat!

Elevii au primit, la SUBIECTUL I, un text din Mateiu Caragiale – Craii de Curtea Veche, unde au avut de identificat sinonime, de explicat rolul cratimei, de construit un enunt in care sa foloseasca o expresie care sa contina substantivul „inima”, sa mentioneze tipul de perspectiva narativa, sa transcrie 2 cuvinte care sa apartina campului semantic al „familiei”, sa ilustreze cu exemple din text doua trasaturi ale genului epic si sa comenteze in 6-10 randuri o secventa din textul dat.

SUBIECTUL II

Scrie un text de tip argumentativ, de 15-30 de randuri, despre calitatile umane pornind de la ideile sugerate de afirmatia lui Lucian Blaga: „Nu e de ajuns sa ai mari calitati, trebuie sa stii cum sa le folosesti cu rost.”

SUBIECTUL III

Redacteaza un eseu de 2-3 pagini, in care sa prezinti tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu.

CITESTE SI: 4 elevi eliminati de la Bacalaureat in Timis! Au fost prinsi la copiat la Romana scris la BAC 2012!

 

Exit mobile version