Opinia Timisoarei

Strazile cu piatra cubica din zona Balcescu intra distruse in iarna. Cand vor fi reabilitate?

TIMISOARA. Timisorenii care locuiesc in zona Balcescu mai au de indurat pana sa ajunga primaria cu muncitorii pe strazile din piatra cubica distruse de intemperii si trafic. Nervii soferilor sunt pusi zilnic la incercare de gropile si denivelarile de pe soselele din cartier.

Primarul Nicolae Robu anunta in urma cu ceva vreme ca vor intra in santier anul acesta. Nici vorba de asa ceva! Nici macar nu s-a inceput lucrul la proiectul pentru reabilitare, asteptandu-se dupa avizul de la Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniul National, pavajul avand o vechime de secole.

„Saptamana trecuta am primit avizul de principiu de la Monumente, noi am cerut sa luam piatra cubica si sa o folosim pentru alte lucrari. E nevoie de o fundatie noua pe aceste strazi, am decis sa facem proiectul abia dupa ce primim avizul. In documentatie vor fi incluse toate cele peste 10 strazi cu piatra cubica din zona respectiva, pentru ca este vorba de aceeasi structura. Anul acesta dorim sa terminam studiul de fezabilitate si proiectul tehnic si in primavara sa incepem lucrarile”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant Primaria Timisoara.

Asadar, abia din primavara anului 2015 vom scapa de piatra cubica de pe aceste strazi. Potrivit estimarilor, ar fi nevoie de aproape 3 milioane de lei pentru scoaterea pietrei cubice de pe strazi si asfaltarea lor.

CITESTE SI:

Nicolae Robu a gasit solutia: ia piatra cubica de pe strazile din zona Balcescu pentru pavarea Pietei Unirii. Ce pune in loc?

Strazile cu piatra cubica din zona Balcescu vor fi reparate abia in 2014. A inceput licitatia pentru studii

Exit mobile version