Opinia Timisoarei

Strandul Uszoda din centrul orasului Timisoara ar putea fi salvat de la pieire. Cine se va implica?

TIMISOARA. Strandul Uszoda unde odinioara timisorenii obisnuiau sa se racoreasca in zilele toride de vara ar putea fi salvat de la pieire, avand in vedere ca acum se afla intr-o stare avansata de degradare.

CITESTE SI: Anunt important pe piata imobiliara din Timisoara! Cat mai costa apartamentele si casele? 

Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei au luat initiativa si au solicitat printr-o scrisoare Primariei Timisoara concesionarea strandului Uszoda din Parcul Central.

Am motivat solicitarea noastra prin faptul ca in aceasta locatie s-au format mii de sportivi timisoreni care au adus prestigiu urbei noastre. Timisoara in alte vremuri era cunoscuta ca un oras al sporturilor pe apa, iar strandul Uszoda a intrat in memoria timisorenilor ca un spatiu dedicat sporturilor pe apa si asa ar trebui sa ramana„, transmit reprezentantii Asociatiei.

CITESTE SI: In sfarsit se face. Una dintre cele mai vechi piete din Timisoara isi va schimba infatisarea pana la finalul anului 

Totodata, cei de la Salvati Patrimoniul Timisoarei spun ca pot capacita resurse pentru a reabilita aceasta locatie in doi ani de zile, iar din sumele obtinute dupa intrarea in exploatare sa contribuie la reabilitarea patrimoniului cultural construit al Timisoarei.

CITESTE SI: Faimosi hoti de buzunare din Timisoara, prabusiti pe malul canalului Bega! GALERIE FOTO! 

Asociatia Culturala Salvati Patrimoniul Timisoarei reuneste un grup de voluntari angajati in documentarea, protejarea si punerea in valoare a patrimoniului construit, cultural, spiritual si intelectual din Timisoara si Banat.

Parcul Central, unde se afla baza Uszoda se afla in reabilitare, iar municipalitatea ia in calcul sa extinda acest parc, prin demolarea bazinului si a anexelor.

CITESTE SI: Groaznic accident langa Timisoara! 2 morti, sot si sotie, si 4 tineri raniti! Ce s-a intamplat? FOTO si VIDEO! 

Nimeni nu a fost deranjat ca de 25-27 de ani e o zona insalubra acolo unde e Uszoda, dar acum cand vrem sa facem, poate parc, acum imediat unii apar ca mari aparatori a nu stiu ce. Daca ar fi reactionat in 1990, ’91, ’92, si tot asa, pentru ca acea zona insalubra sa dispara, cu o solutie sau alta, atunci intelegeam spiritul civic. Asa, imi e mai greu sa inteleg„, spunea recent primarul Nicolae Robu.

Exit mobile version