Opinia Timisoarei

Stim cand vine PRIMUL tramvai reabilitat la Timisoara! Mai este foarte putin!

TIMISOARA. Operatiunea de modernizarea a primului tramvai al Timisoarei este pe ultima suta de metri. Constructorii mai au fosrte putin de lucru, apoi prima garnitura, din cele doua plecate la ‘reabilitare’, va fi livrata orasului. Imediat dupa acest moment, tramvaiul va fi pus pe sine si va fi bagat in circulatie, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul sef a anuntat ca primul tramvai reabilitat va sosi la Timisoara la mijlocul lunii iunie, undeva intre 15 si 20 iunie.

In iunie vine primul tramvai reabilitat, undeva la jumatatea lunii. Va veni omologat gata si vom merge cu el in prima tura. Il punem imediat in functiune”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a mai spus ca va incerca sa atraga si fonduri europene, pe viitor, din exercitiul bugetar 2014-2020, pentru achizitionarea de tramvaie noi pentru Timisoara.


***

Tramvaiele second-hand ale Timisoarei sunt reabilitate de firmele Electroputere VFU Pascani si Astra Vagoane Calatori Arad. Primele doua garnituri au fost preluate de cele doua firme care au castigat licitatia primariei in 11 iunie 2014.

480.000 de euro costa reconditionarea unui singur tramvai, Primaria Timisoara urmand sa aloce 3,3 milioane de euro pentru reabilitarea a inca 7 dintre garniturile batrane aflate acum in circulatie. Licitatia a fost castigata insa de oferta depusa de cele doua firme in valoare de 65 de milioane de lei, adica peste 14,6 milioane de euro. Durata contractului este patru ani, acordul-cadru presupunand incheierea a patru contracte subsecvente, pentru un numar total de 30 de tramvaie GT4.

In parcul Regiei Autonome de Transport in Comun se afla 93 de tramvaie, din care doar 60 sunt scoase zilnic pe traseu.

Exit mobile version