Opinia Timisoarei

Stefan Hell, castigator al premiului Nobel, vine la Timisoara? Ce surpriza i se pregateste in capitala Banatului!

TIMISOARA. Aradeanul care a castigat Premiul Nobel pentru Chimie ar putea ajunge cetatean de onoare al Timisoarei, pentru ca a studiat un an de liceu la Nikolaus Lenau. Cel mai probabil, el va trebui sa vina in capitala Banatului pentru a-si ridica distinctia.

CITESTE SI: Un aradean a luat Premiul Nobel pentru Chimie! A invatat si la Timisoara si e al cincilea roman care castiga un astfel de premiu

Propunerea a fost facuta de Nicolae Robu, primarul Timisoarei, in sedinta ordinara de consiliu local de vineri dupa-amiaza. Lenau este liceul din Romania care a dat doi castigatori de Premiu Nobel.

„Propun sa initiem demersuri pentru a si conferi un titlu de cetatean de onoare unei asemenea personalitati, care face cinste orasului nostru, in ansamblul sau, si liceului in care a studiat. Aceasta performanta este exceptionala, ca un liceu sa aiba intr-adevar doi laureati ai premiului Nobel”, a spus, mandru, primarul orasului.

Consilierii locali vor trebui sa aprobe o hotarare prin care municipalitatea confera acest titlu lui Stefan Hell, iar intr-o alta sedinta va avea loc si ceremonia de decernare, la care cu siguranta va fi invitat si castigatorul Premiului Nobel.

Exit mobile version